Hamarosan indul a Safer Internet Forum 2020!
2020/11/18 12:34
1313 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Safer Internet Forum (SIF) egy kulcsfontosságú, Európában évenként megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia, ahol több száz szakpolitikai döntéshozó, kutató, bűnüldöző szerv, fiatal, szülő és gyermekgondozó, tanár, nem kormányzati szervezet, iparági képviselő, szakértő és más, a témában releváns szereplő találkozik, hogy megvitassa a gyermekek online biztonságával kapcsolatos legfrissebb trendeket, újonnan felmerült biztonsági kockázatokat és az ezekkel kapcsolatos legújabb megoldási javaslatokat.

sif

Forrás: https://www.betterinternetforkids.eu/policy/safer-internet-forum

Az idei találkozó témája a „Digitális előny vagy hátrány: Egy befogadó világ megteremtése a gyermekek és fiatalok számára az online térben” azokat a lehetőségeket és kihívásokat vizsgálja meg, amelyeket a digitális technológiák hoznak be a különféle fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok életébe manapság.

Az eseményre 2020. november 25-én, szerdán és 26-án, csütörtökön kerül sor online, amely egyedülálló lehetőséget ad arra Önnek is, hogy:

  • betekintést nyerjen abba, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok jelenleg hogyan látják digitális környezetben a saját helyzetüket és milyen személyes tapasztalataik vannak,
  • megismerjen néhány izgalmas iparági és nonprofit kezdeményezést, mellyel szeretnének mindenki számára elérhetőbb új platformokat tervezni,
  • felfedezzen néhány már meglévő, a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok támogatására szolgáló erőforrást, melyek használatával a lehető legjobban ki tudják használni a digitális környezet kínálta lehetőségeket,
  • megismerkedhessen néhány jó gyakorlattal a digitális technológiák használatáról a fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok oktatásában.

A hét folyamán számos további esemény keretében (2020. november 24-én, kedden, és 27-én pénteken) lehetőség nyílik különféle folyamatban lévő projektek eredményeinek, tapasztalatainak  megvitatására is, melyek célja a gyermekek és a fiatalok online biztonságának és digitális jólétének elősegítése.

Néhány izgalmas téma a konferencia programjából:

További információkért az eseményekről és az előadókról illetve a Safer Internet Fórumra történő regisztrációhoz látogasson el a betterinternetforkids.eu/sif weboldalra.

Regisztráljon még ma!

sif2

Forrás: https://www.betterinternetforkids.eu/

sif3

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen