Hamarosan itt a Biztonságos Internet Nap! (2023.02.07.)
2023/02/03 21:25
682 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Minden év februárjában szerte a világon milliók csatlakoznak „Együtt a jobb internetért” Safer Internet Day -SID kampányhoz. A globális, de egyben a helyi közösségek, informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik által támogatott Biztonságos Internet Nap közel 200 országban hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire.

safer

A Safer Internet Day idén 20. alkalommal kerül megrendezésre

Biztonságos Internet Nap célja a digitális technológiák, felelősségteljes, tiszteletteljes, kritikus és kreatív módon való használatának előmozdítása, különösen a gyermekek és a fiatalok körében, valamint a döntéshozók, az internetbiztonsággal foglalkozó szakemberek, pedagógusok és szülők bátorítása arra, hogy ők is lehetőségeikhez mérten támogassák egy jobb internet létrehozását.

Ön előtt is ott a lehetőség, hogy csatlakozzon a mozgalomhoz!

Az eseményt nemzetközi szinten az Insafe / INHOPE hálózat koordinálja az Európai Bizottság támogatásával.

Az esemény az idén a Biztonságosabb Internet Nap 20. évfordulójának megünneplése mellett a 2022 májusában elindított, a Jobb internet a gyerekeknek (BIK+) új stratégiájára, valamint az Európa digitális átállását elősegítő, a közelmúltban aláírt, a digitális jogokról és elvekről szóló európai nyilatkozatra is reflektál.

Az eseménnyel kapcsolatban további információt találhat a http://www.saferinternetday.org/ weboldalon, illetve a Biztonságos Internet Nap hivatalos, közösségi média csatornáin.

Tudjon meg többet az Európai Bizottság „European Strategy for a Better Internet for Children” programjáról az Európai Bizottság weboldalán.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen