Hogyan reagálhat a tanártovábbképzés COVID-19 járvány okozta helyzetre?
2020/11/30 18:21
1021 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Vegyen részt a School Education Gateway Teacher Academy webináriumán, ahol a legújabb nemzetközi tapasztalokról tájékozódhat a témában!

c19

A COVID-19 járvány világszerte alkalmazkodásra és tanítási gyakorlatuk megújítására kényszeríti az tanárokat. Létfontosságú, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tanárok tömegei hatékony felkészítést és támogatást kapjanak új tanítás- és tanulásmódszertani megközelítések elsajátításában.

A tanárképzésben dolgozó oktatóknak kettős feladatot kell megoldaniuk: egyrészt gyors és hatékony támogatást kell nyújtani a gyakorlótanároknak, másrészt át kell alakítaniuk saját tanítási gyakorlatukat online illetve blended formába.

A School Education Gateway Teacher Academy 2016 óta fejleszt hatékony, tömeges formában, online elvégezhető, tanári továbbképző kurzusokat, melyek során a résztvevőknek a szakmai fejlődés lehetőségének széles tárházát kínálják. Tapasztalataikat folyamatosan beépítik a képzéseikbe. A webinárium résztvevői most betekintést nyerhetnek munkájukba és megismerkedhetnek más hasonló európai kezdeményezésekkel is. Az itt látott tapasztalatok segítséget adhatnak a tanárképzésben dolgozó oktatóknak és döntéshozóknak új vagy átdolgozott, online illetve blended formában megvalósuló tömeges képzési programjaik megvalósításában.

Célközönség

  • szakpolitikai döntéshozók, a tanártovábbképzésért felelős szervezetek
  • tanárképzésben dolgozó oktatók és a tanárképző intézmények egyéb képviselői
  • a tanárképzés iránt érdeklődő kutatók

A Teacher Academy a School Education Gateway oktatási platformon

Az Európai Bizottság 2016-ban indította el a Teacher Academy-t a School Education Gateway oktatási platform (www.schooleducationgateway.eu) részeként, ahol tömeges nyílt online tanfolyamokat (MOOC-okat) kínálnak tanárok számára. A School Education Gateway Teacher Academy célja, hogy a tanári szakmai fejlődés rendszerszintű kihívásainak kezelésében támogassa a döntéshozókat és a tanárképzőket.

A webinárium időpontja

2020. december 9. 14:00 – 15:45h CET (közép-európai idő szerint)

További információ és regisztráció az eseményre: itt

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen