Holokauszt továbbképzés tanároknak Izraelben
2013/07/29 08:00
875 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával egyhetes izraeli tanulmányúton és továbbképzésen vehetnek részt magyarországi pedagógusok a jeruzsálemi Yad Vashem Holokauszt Mártírok és Hősök Emlékezete Intézetben.

Tolerancia_converted

Pályázati feltételek

A pályázat célja, hogy segítsék a pedagógusokat a holokauszt oktatásában, tanulságok, következtetések levonásában, valamint a témához kapcsolódó emléknapok, rendezvények szervezéséhez nyújtsanak hasznos ismereteket. A képzés tartalma felöleli nemcsak a holokauszt témáját, hanem a toleranciára nevelés, a rasszizmus elleni, az erkölcsi és esztétikai nevelés módszertanát is alapvetően megújítja. A továbbképzésre pályázhat minden magyarországi székhelyű nevelési-oktatási intézménnyel jogviszonyban álló pedagógus. Egy intézményből maximum két pedagógus pályázhat.

A rendelkezésre álló keretösszegből a Támogató a pályázaton nyertes pedagógusok számára biztosítja az egyszeri Budapest-Tel Aviv közötti oda-vissza történő utazás és biztosítás költségeit. A Yad Vashem Intézet szakértőkkel, szakmai műhelyekkel, helyi közlekedéssel, az étkezéssel és a kétágyas hotelszobákkal felmerülő költségeket biztosítja. A szemináriumi résztvevőket esetenként megkérhetik a tanfolyamhoz kapcsolódó olyan járulékos költségek kifizetésére, mint például a turista helyszínekhez kötődő belépődíjak, jegyek ára, melynek összköltsége a program ideje alatt a 30 USD-t nem haladja meg.

Pályázati dokumentáció

  • Pályázati adatlap eredeti példánya
  • Nyilatkozatok eredeti példányai
  • Pedagógus végzettséget igazoló dokumentum másolata
  • Rövid motivációs levél (maximum 1 A4 oldal, word formátumban)
  • Beszámoló a holokauszt témakörben eddig végzett munkáról – maximum 2 A4 oldal terjedelmű
  • Tervezet arról, hogy a pályázó a továbbképzés tapasztalatait miként kívánja felhasználni, szélesebb körben továbbadni (szakkör, továbbképzés, tanfolyam, tanóra keretében, taneszköz, projekt, kiállítás, forgatókönyv és más, hasonló formában)

Előnyt jelent

A pályázat elbírálásánál előnyt élveznek a történelem szakot végzett pedagógusok, az angol nyelvtudással rendelkezők, vagy akik a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány szervezésében akkreditált továbbképzésen vettek részt korábban.

Határidők

Pályázat benyújtásának határideje: 2013. július 31. éjfél

Döntés közzététele: a beadási határidő után 2 munkanapon belül

A tanulmányút tervezett időpontja: 2013. november 10-17.

Kedvezményezett pedagógus által készített szakmai beszámoló beadási határideje: 2013. december 21.

További tudnivalók a pályázattal kapcsolatban ITT.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen