Hommage à József Attila irodalmi pályázat
2014/09/06 08:00
2124 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

„A távolságot, mint üveg golyót, megkapod, óriás leszel”…, Hommage à József Attila irodalmi pályázat. A Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei országos irodalmi, alkotói pályázatot hirdet.

ja A pályázat célja: József Attila irodalmi hagyatékából kiindulva, olyan vers, vagy próza megalkotása, amely kortárs kontextust teremt a költőgéniusz morális értékrendje és a jelen társadalmi, művészeti folyamatai között. Formai megkötés nincs, bármilyen szöveggel lehet pályázni.

Részvételi feltételek:

A pályázaton bárki részt vehet, eddig semmilyen formában nem publikált szöveggel. /online felület: blog, irodalmi portál, facebook is publikációnak számít/. Egy pályamű maximum 15 000 karakter lehet. Egy alkotó maximum 3 művel pályázhat, a nevezési lap kitöltésével és elküldésével.

Beküldési határidő: 2014. november 15.

A pályázatok beérkezéséről az FMK visszaigazolást küld.

Nevezési díj: nincs.

A pályázatokat zsűri bírálja el, a zsűri döntése végleges és nem vitatható.

Beküldési cím e-mailen: jat@fmkportal.hu Postai úton: Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei (1096 Budapest, Haller u. 27). A borítékra kérjük írják rá a pályázat címét „Hommage à József Attila alkotói pályázat”

A pályaműveket a nevezési lappal együtt kérjük egy levélben, vagy (e-mailban) elküldeni.

A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályaművek felett. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitában.

Díjazás:

A díjazott alkotók (1-3. helyezett) értés tárgyi jutalomban részesülnek, 2014 novemberében. Az alkotók emellett lehetőséget kapnak önálló portfólió bemutatására 2015-öt követően az FMK irodalmi programjának keretében. Az FMK a pályaművekből kötet kiadását is tervezi.

További részletek, és a pályázathoz szükséges letölthető dokumentumok.

Kép forrása.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen