Hozza el poszterét a Scientix Konferenciára!
2015/02/26 16:24
2968 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix – a természettudományok oktatásának európai közössége – azért alakult meg 2009 decemberében, hogy rendszeresen disszeminálja és megossza a természettudományok oktatásához kapcsolódó know-how-t és jó gyakorlatokat. A Scientix projektbe bekapcsolódhatnak tanárok, kutatók, döntéshozók, szülők, illetve minden érdeklődő. A projektben hangsúlyos helyet kap a digitális eszközök használata a természettudományos tárgyak tanításában és tanulásában.

A konferenciáról

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Scientix projekt Nemzeti Kontaktpontja Scientix Konferenciát szervez Magyarországon. A rendezvényre műszaki- és természettudományokat, illetve matematikát tanító tanárok, egyetemi oktatók jelentkezését várjuk szerte az országból! A konferencia az ELTE Természettudományi Karán lesz, 2015. március 20-án és 21-én (pénteken és szombaton). A konferenciára történő jelentkezés során Ön kiválaszthatja, hogy melyik napra szeretne eljönni. Az első napon elsősorban az általános iskolában tanító pedagógusokat, szombaton pedig a középiskolákban tanító kollégákat várjuk.

A Scientix Konferencia célja, hogy bemutassa a műszaki- és természettudományok, illetve a matematika oktatásának, valamint az IKT eszközök innovatív felhasználásának legújabb trendjeit, és bevezesse a résztvevőket az európai STEM trendekbe (STEM = science, technology, engineering, mathematics).
A rendezvény része egy 30 ország részvételével zajló egyedülálló konferenciasorozatnak, amelynek eredményeképpen közel másfél év alatt 30 természettudományok innovatív oktatásával foglalkozó Scientix Konferencia zajlik szerte Európában. scientix poszter_hirdetés

Poszterek kiállítása

A rendezvényen mindkét nap szervezünk poszterkiállítást, amely a rendezvény teljes időtartama alatt megtekinthető lesz. Posztereket bármely résztvevő pedagógus, egyetemi oktató, hallgató (alap- vagy mesterképzésben, illetve doktori képzésben résztvevő hallgató) kiállíthat. A poszterek témája lehet egy pedagógiai vagy kutatási projekt, pedagógiai módszer, saját jó gyakorlat bemutatása. A poszterszekcióra való jelentkezést a következő linkre kattintva teheti meg: http://tinyurl.com/scientix-poszter

A jelentkezés elfogadásáról minden jelentkezőt emailben értesítünk!

A poszterek elhelyezése

A legfeljebb A/1 méretű poszterek elhelyezésére az ELTE TTK Északi Tömbjében lesz lehetőség. Kérjük, hogy a posztereket, plakátokat a rendezvény megkezdésekor, a pénteki, illetve a szombati nap regisztrációja során - a helyszíni kollégák segítségével - helyezzék fel a bekészített paravánokra (legkésőbb 9.30-ig). A paravánok a konferencia másnapján 17.30-ig állnak rendelkezésre a poszterek számára.

A poszter, mint műfaj

Iskolai projektek, jó gyakorlatok és  tudományos eredmények bemutatásának egyik bevett műfaja workshopokon és konferenciákon a poszter. Jellemző rá, hogy a vizuális elemek dominálják, úgy mint fényképek, gondolattérképek, folyamatábrák, diagramok. A poszteren érdemes rámutatni a pedagógiai jó gyakorlat folyamatára, eredményeire, alkalmazott módszerekre, kutatási beszámoló esetén a kutatás módszereire, eredményeire.
Az empirikus kutatást bemutató poszteren szokásosan a következő, vizuálisan is jól megkülönböztethető szerkezeti egységeket találjuk:

  • Cím, szerzők, elérhetőségek
  • Pedagógiai / kutatási módszerek
  • Pedagógiai / kutatási eredmények
  • Ha releváns: következtetések, rövid irodalomjegyzék

Amennyiben bármilyen kérdése volna, írjon bizalommal az scientix@educatio.hu email címre!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen