Idén is rekord az EU Code Week-en!
2019/10/31 14:26
1639 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Kódolás Hete idén hetedik alkalommal került megrendezésre. 2019-ben is rekordot döntött a programsorozat, hiszen több mint 66 000 programot regisztráltak, így világszerte milliók próbálhatták ki a programozást.

66k

Forrás

A Code Week résztvevői megismerhették, hogyan lehet a robotoknak parancsot adni, betekintést nyerhettek a különböző programozási nyelvekbe és fejleszthették digitális készségeiket.

A programok 89%-a iskolában, 4%-a non-profit szervezeteknél és további 4%-a vállalatoknál került megrendezésre.

Magyarországon több mint 1260 programot regisztráltak, amellyel hazánk is megdöntötte a tavalyi szép eredményt (815 regisztrált program).

Az EU digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztosa, Mariya Gabriel videóüzenetben köszönte meg a szervezőknek a munkáját. Beszédében kiemelte, hogy egyre több diák mutat érdeklődést a programozás és a digitális készségek iránt, amely fontos üzenettel bír mind a politikusok, mind a tanárok és szülők számára. Azzal, hogy a gyerekek és a fiatalok készen állnak arra, hogy még többet tanuljanak a digitális világról, és nem passzív befogadóként, hanem aktív résztvevőként alakítsák a digitális tartalmakat. Ez reményt ad arra, hogy az oktatási rendszerekben gyorsabban megy végbe a változás, amely az innovációra és a digitális készségek fejlesztésére irányul.

Jövő évben 2020. október 10-25. között kerül sor a Code Week-re, további információkért látogasson el a program hivatalos oldalára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen