Interaktív kiállítás az innovációról Nyíregyházán
2013/02/22 12:25
746 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Bánki Donát Műszaki Középiskolában folyó innovációs munkát is megismerhetik a látogatók, akik akár saját körömkefe robotot is készíthetnek.

Robot szumó verseny, elektromobil, atome erő mikroszkóp és még sok érdekesség várja a kiállításra látogatókat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legnagyobb szakképző intézményében évtizedek óta kiemelt figyelmet fordítanak az innovációra és a tehetséggondozásra. Zsigó Zsolt, a robotika fakultációkat és szakkört vezető matematika-fizika-informatika szakos pedagógus tapasztalatból tudja, hogy a szakközépiskolás diákok is képesek magas szinten műszaki fejlesztésekre, ha megfelelően motiválják őket, és felvehetik a versenyt akár a felsőoktatásban tanuló diáktársaikkal is. Ezt mutathatják meg a szakember szerint a helyi üzletközpontban szervezett kiállítással is.

Március 2-án és 9-én az intézmény tanárai és diákjai tartanak bemutatót a kiállított eszközökből, valamint I Robot bemutató, AR Drone 2.0 bemutató, XBox, Wii és az SBR Racing egy 3D autó szimulátor színesíti az eseményt. A Mobil-kor kiállítás pedig a mobil készülékek fejlődését mutatja be eszközökön, leírásokon és filmen keresztül.

Forrás: moderniskola.hu