Középiskolai irodalmi pályázat
2013/02/14 08:00
2565 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Quattrocento Kiadó első alkalommal hirdeti meg szépirodalmi alkotásokat tartalmazó önálló kötetek megjelentetését célzó pályázatát hazai és határon túli magyar középiskolák (gimnáziumok, szakközépiskolák) részére.

A pályázat célja

A Kiadó pályázatával a magyar nyelvű irodalmi, szépírói törekvéseket szeretné támogatni és előmozdítani már a középiskolás korú „alkotók” körében is.

A pályázaton részt vehet

Minden olyan magyarországi és határon túli középiskola (gimnázium, szakközépiskola), ahol tehetségfejlesztő program keretei között kreatív írás szakkör, klub, irodalom fakultáció stb. működik, melyekben a diákok önálló szépirodalmi alkotásokat (novella, vers, esszé stb.) hoznak létre tanári, pedagógusi irányítással.

A pályázat feltételei

A pályázatra szánt leendő kötetnek minimum 3-4 diák alkotását (novellák, versek, esszék, vagy akár vegyes tematikájú) kell tartalmaznia, melyek tartalmi, stiláris és helyesírási szempontból történő ellenőrzését a vezető tanár elvégezte. Valamennyi pályaműhöz egy oldal terjedelmű bevezetőt kérünk, amelyben az diákírói műhely működését, céljait, eredményeit és tagjait mutatják be. Egy intézmény akár több kötettel is pályázhat.

A pályázat módja

A pályaműveket elektronikus úton (e-mailben, csatolt fájlban) Word-formátumban kérjük eljuttatni a kiadó e-mail címére: palyazat@quattrocentokiado.hu

A pályázat határideje: 2013. március 31.

Eredményhirdetés

A pályázat eredményéről minden résztvevő intézményt 2013. április 30-ig e-mailben tájékoztatunk, a pályázat győzteseinek névsora pedig a Kiadó honlapján (www.quattrocentokiado.hu) jelenik meg.

Díjazás

A 10 legjobb pályamű mindegyikét a Quattrocento Kiadó saját kiadványaként, önálló kötetben elkészíti (beleértve a tipográfia kivitelezést, tördelést, borítót stb.) és print on demand technológiával kinyomtatja, valamint az interneten történő országos terjesztését koordinálja. Mindezek mellett a köteteket e-könyv formátumban is megjelentetjük, melyek internetes elérhetőségét, a letöltések biztosítását ugyancsak a Kiadó vállalja.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az info@quattrocentokiado.hu e-mail címre várják.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen