Látogasson el a STE(A)M Education European Roadmap Projekt új honlapjára: Ismerje meg a SEER-t!
2023/05/09 20:46
2199 megtekintés

A STE(A)M Európai Oktatási Ütemterv (SEER) elindította weboldalát, ahol a projektről, a megvalósításban résztvevő partnerekről és a legfrissebb hírekről, például a projekt által szervezett "Szakemberek vissza az iskolába" versenyről lehet tájékozódni, melynek célja az volt, hogy a már szakmában dolgozó MTMI szakemberek (mérnökök, kutatók, technikusok, HR managerek stb.) meglátogassák az iskolákat és különböző, programokban vegyenek részt az iskolával együttműködve, ezzel is felkeltve a diákok és a tanárok érdeklődését az MTMI karrierek és munkák iránt.

seer

Ennek megvalósítása érdekében a projekt célja, hogy:

  • Megvizsgálja a jelenlegi szakpolitikákat és kezdeményezéseket, hogy felmérje, mi működik és mi nem.
  • Kategorizálni fogja a STE(A)M oktatáshoz rendelkezésre álló különböző erőforrásokat, hogy a tanárok könnyen megtalálhassák őket.
  • Elősegíti a párbeszédet a STE(A)M oktatásban érintett különböző csoportok között, hogy jobban megértsék a STE(A)M oktatás kihívásait.
  • Az ipar és az oktatás közötti együttműködést támogassa a tudományos és műszaki karrierek népszerűsítése érdekében Európában.
  • A STE(A)M projektek hatásvizsgálatához alkalmas eszköz létrehozása és a STE(A)M oktatási tanúsítvány keretrendszer alapjainak megteremtése.

A SEER projekt kutatásokon és bizonyított tapasztalatokon alapul. Ajánlásokat tartalmaz a tanárok, iskolák, szakpolitikai döntéshozók és ipari vezetők számára a STE(A)M-oktatás fejlesztésére.

Tájékozódjon a SEER legfrissebb híreivel kapcsolatban, látogasson el a projekt honlapjára ide kattintva.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen