Jelentkezzen a Nők a Tudományban Kiválóság Díjakra!
2014/07/15 08:00
1254 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A sikeres kutatók és innovátorok felkutatása, bemutatása és jutalmazása kiemelten fontos Magyarország tudományos és gazdasági versenyképessége szempontjából. A nők által véghezvitt sikeres kutatások és innovációk sokszor rejtve maradnak, pedig férfi társaikhoz hasonlóan ők is megérdemlik a dicsőséget, elismerést. Az esélyegyenlőség szellemében elengedhetetlen női példaképek felmutatása és reflektorfénybe állítása minden területen. Ezért a Nők a Tudományban Egyesület koordinálásában három tudományterület női kiválóságai részesülhetnek elismerésben a TÁMOP-4.2.3 „Hétköznapi Tudomány” projekt keretében.

A díjak és az azokat kísérő médiakampány segítségével a nagyközönség megismerkedhet azokkal a kiemelkedő nőkkel, akik a biotechnológia, az űrkutatás és az anyagtudomány területén olyan szakmai eredményeket értek el, amellyel inspirálják környezetüket és példát mutatnak a fiataloknak.

Az alábbiakban tehát három pályázati kiírást ismerhet meg.

Nők a Tudományban Kiválósági Díj (Biotechnológia)

A pályázaton magyar állampolgárságú, biotechnológiával foglalkozó nők vehetnek részt, a díj 2 kategóriában kerül átadásra:

  1. 30 év alatti (1984 után született) fiatal kutató: doktori (PhD) képzésben részt vevő kutatók, vagy a közelmúltban PhD fokozatot szerzett nők;
  2. 30 év feletti (1984-ben vagy korábban született) kutató: tapasztalt vezető, iskolateremtő kutató, vezető beosztású kutatási menedzser

Nők a Tudományban Kiválósági Díj (Anyagtudomány)

A pályázaton magyar állampolgárságú, anyagtudománnyal foglalkozó nők vehetnek részt, a díj 2 kategóriában kerül átadásra:

  1. 30 év alatti (1984 után született) fiatal kutató: doktori (PhD) képzésben részt vevő kutatók, vagy a közelmúltban PhD fokozatot szerzett nők;
  2. 30 év feletti (1984-ben vagy korábban született) kutató: tapasztalt vezető, iskolateremtő kutató, vezető beosztású kutatási menedzser

Nők a Tudományban Kiválósági Díj (Űrkutatás)

A pályázaton magyar állampolgárságú, űrkutatással foglalkozó, 35 év alatti vagy 2014-ben 35. életévét betöltő nők vehetnek részt.

nokatud-520

Általános, mindhárom kiírásra vonatkozó feltételek

A pályázás módja:

  • jelentkezési lap beküldése 2014. szeptember 21. éjfél.
  • a pályázatot a jelölt nyújtja be magyar nyelven.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • kitöltött jelentkezési lap, amely tartalmazza a jelölt személyes adatait, szakmai munkásságának bemutatását, illetve
  • ajánlólevél az adott tudományterületen elismert szakembertől, aktív kutatótól.

A pályázatokat 1 kinyomtatott és aláírt példányban, valamint elektronikus úton kell benyújtani az alábbi címre:

Nők a Tudományban Egyesület, 1255 Budapest, Pf. 206.
A postai küldeményen fel kell tüntetni a megfelelő pályázati kategória nevét:
"Nők a Tudományban Kiválósági Díj - Biotechnológia”
"Nők a Tudományban Kiválósági Díj - Anyagtudomány”
"Nők a Tudományban Kiválósági Díj - Űrkutatás”

A pályázat beérkezéséről a pályázó elektronikus úton visszaigazolást kap.
A pályázók elektronikus úton kapnak értesítést pályázatuk eredményéről. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a szakmai munkásságot elismerő (tárgyi) díj átadására 2014 októberében kerül sor.

További információ: info@nokatud.hu

A pályázat benyújtásával a pályázó tudomásul veszi, hogy:

  • a díjat nyert pályázók nevét/személyét a pályázat kiírója nyilvánosságra hozza;
  • a nyertesek a díj elnyerését követően 12 hónapig a díj kiíróinak rendelkezésére állnak tudományos munkásságuk ismertetésével (média megjelenés, konferenciák, stb.).

A díjak odaítéléséről a Nők a Tudományban Egyesület által felállított szakmai bizottság dönt. Amennyiben a bizottság nem talál megfelelő színvonalú pályázatot, fenntartja a jogot, hogy nem ad ki díjat az egyes kategóriákban.

A pályázat kiíróinak célja, hogy minden pályázó eredményét népszerűsítse. Ennek érdekében fel fogja kérni a nem díjazott pályázókat is, hogy – hozzájárulásuk esetén – vegyenek részt a díjat kísérő média kampányban.

Tovább információért kattintson a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) honlapjára!

A pályázati felhívásokat és pályázati adatlapokat az alábbi linkekre kattintva töltheti le:

A pályázati feltételek esetleges változásáért az Educatio nem vállal felelősséget, kérjük, további információkért látogassa meg a NaTE honlapját!