Jelentkezzen a Sulinetwork Nyári Iskolába!
2015/07/17 08:00
4149 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. tisztelettel meghívja Önt a TÁMOP 3.1.1-11/1 kiemelt projekt támogatásával megvalósuló SULINETWORK NYÁRI ISKOLA rendezvényre, amelyre 2015. augusztus 12-16. között Velencén a Velence Resort &Spa-ban kerül sor. A rendezvény fókuszában az IKT-val támogatott oktatás áll. A résztvevők az érdeklődésüknek megfelelő szekciókban bővíthetik ismereteiket, és oszthatják meg tapasztalataikat más kollégákkal. A rendezvényre köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusokat várunk.

havas_converted

A rendezvényre jelentkezés fontos feltétele a felhasználói szintű számítógépes ismeret: saját e-mail cím használata, fájlműveletek alkalmazása, felhasználói szintű jártasság irodai szoftverek (szövegszerkesztő, táblázatkezelő, prezentációkészítő), valamint internetes böngésző használatában (keresés, letöltés, regisztráció különböző oldalakon).

A Nyári Iskola programja

Szekciók

A Nyári Iskolában délelőtt és kora délután négy különböző szekcióban folyik a munka. Ezek az alábbiak:

  • Intel® Teach Essentials, 50 órás akkreditált továbbképzés
  • Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében, 30 órás akkreditált továbbképzés
  • Intel Teach Pedagógiai megújulás 1:1 technológiával, 30 órás akkreditált továbbképzés
  • Tanulói tevékenységek támogatása interaktív IKT eszközökkel, 30 órás akkreditált továbbképzés

A négy szekció közül adott résztvevőnek csak az egyikben van lehetőség részt venni. A Sulinetwork Nyári Iskola során az akkreditált képzéseken résztvevő pedagógusok tanúsítványt szerezhetnek. Nincs lehetőség másodszor is elvégezni az akkreditált képzéseket, így ha Ön már korábban elvégezte valamelyik akkreditált képzést, kérjük, ne jelentkezzen abba a szekcióba! Az egyes szekciókról részletesebben a továbbiakban olvashat.

A képzéseken történő részvételhez felnőttképzési szerződést szükséges kötni, amelynek tartalmát a regisztrációs linkre kattintva ismerheti meg.

Intel® Teach Essentials képzés

A képzés célja, hogy a résztvevők az Intel® Teach Essentials képzés keretében megismerjék az IKT projektpedagógiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben.

A képzés során egy 8 modulból álló tananyag mentén haladva, a résztvevők aktív szereplőként ismerkednek meg az IKT eszközökkel segített projektpedagógia elemeivel, és a gazdag eszköztárra támaszkodva kezdhetik meg ezek beépítését saját gyakorlatukba. Fontosnak tartjuk, hogy a későbbiekben a résztvevők képesek legyenek az iskola helyi adottságainak és céljainak megfelelően kialakítani projekteket és alkalmazni a megismert eszközöket és módszereket.

A képzés során a résztvevők egy projektportfóliót állítanak össze, amelynek a tökéletesítésére a nyári iskolát követő egy hétben még lehetőségük van. Ezalatt az idő alatt a képzők online segítséget nyújtanak, illetve továbbra is elérhető marad a közös online munkafelület. Ez az online kapcsolattartáson alapuló időszak alkotja a képzés második felét, amely az 50 órából 12-t tesz ki.

A képzés számos olyan módszertani fogást ismertet meg, amelyeket az IKT Műhely 2014 pályázói is sikerrel alkalmaztak jó gyakorlatukban.

A képzést olyanoknak ajánljuk, akik informatikai szempontból haladó szintű felhasználói ismeretekkel rendelkeznek, és szívesen vágnak bele egy új kihívásba.

Korszerű pedagógiai módszerek és IKT eszközök alkalmazása az eTwinning program keretében.

A 30 órás akkreditált képzés célja, hogy a résztvevők megismerjék az eTwinning nemzetközi testvériskolai programot és annak pedagógiai, módszertani és technológiai alkalmazási lehetőségeit az oktatási intézményekben. (www.etwinning.hu)

Az eTwinning projektek lebonyolításának egyik fontos feltétele, hogy a pedagógus be tudja-e illeszteni saját tanmenetébe a projektmunkát úgy, hogy ne térjen el a tantervi céloktól, illetve az, hogy mindehhez bírja-e az iskolavezetés szakmai támogatását vagy legalább hozzájárulását. Ezt a folyamatot leginkább egy olyan képzéssel tudjuk támogatni, amely illeszkedik a magyarországi pedagógus továbbképzési rendszerbe.

A képzés specialitása, hogy az eTwinning projekt megismertetésén túl - ahhoz korszerű - az oktatás egyéb területeire is adaptálható pedagógiai-módszertani és IKT módszertani ismereteket is biztosítunk a résztvevők számára, mintegy eszközt adva a kezükbe, projektjeik sikeres megvalósításához.

Intel Teach Pedagógiai megújulás 1:1 technológiával

A továbbképzés során a résztvevők olyan eszközökkel és módszerekkel ismerkednek meg, melyek az IKT eszközökkel támogatott tanulás keretében a tanulók kulcskompetenciáit és készségeit fejlesztik. A 4 modulból álló tananyag mentén haladva, a résztvevők aktív szereplőként kerülnek kapcsolatba az IKT eszközökkel és pedagógiailag releváns használatukkal, és e gazdag eszköztárra támaszkodva kezdik meg ezek beépítését saját gyakorlatukba. A résztvevők online kollaboratív eszközöket alkalmaznak, a szakmai fejlődés és az együttműködésen alapuló önképzés jegyében. A munka során a pedagógusok digitális eszközökkel támogatott saját felhasználású tananyagokat és formatív értékelési eszközöket fejlesztenek. Várjuk mindazon jelentkezőket, akik szeretnék fokozni tanári hatékonyságukat és tanulóik önállóságát!

Tanulói tevékenységek támogatása interaktív IKT eszközökkel

A képzés célja megismertetni a pedagógusokkal a korszerű oktatás-informatikai eszközöket, Web 2.0 típusú technológiákat, pedagógiai és szerzői jogi aspektusokat és az ehhez kapcsolódó módszertani lehetőségeket. Kiemelt szerepet kapnak a digitális írástudás fejlesztésének eszközei, a projektpedagógia alkalmazása, valamint az interaktív táblák eszközrendszerének és a mobileszközök használata a tanításhoz. Továbbá cél, hogy az interaktív táblák széleskörű alkalmazási lehetőségei a jó gyakorlatok megismerésével és elemzésével is feldolgozásra kerüljenek.

A résztvevők egy interaktív táblára készített, tanulói eszközök alkalmazását is tartalmazó, IKT alapú szaktárgyi tanári segédanyagot terveznek meg és készítenek el.

A képzést olyan pedagógusoknak ajánljuk, akik már alapszinten magabiztosak az IKT területén és szívesen ismerkednek meg az interaktív tábla alkalmazásával és más korszerű módszertani lehetőségekkel.

TeachMeet

A Nyári Iskolában úgynevezett TeachMeet alkalomra is sor kerül, amelynek lényege, hogy az arra jelentkezők 3 perces előadásokban mutatnak be egy-egy jó gyakorlatot, érdekes eszközt vagy tapasztalatot. A TeachMeet előadás vállalása nem kötelező! A Teachmeet előadások augusztus 13-án, vacsora után kerülnek sorra.

Költségek és regisztráció

A rendezvényhez kapcsolódóan a szállás, az étkezés és a képzés ingyenes, de útiköltséget nem áll módunkban téríteni.


Mivel a rendezvény jelentős költségekkel jár az Educatio Nonprofit Kft. számára, kérjük, hogy csak akkor jelentkezzen, ha biztos benne, hogy részt tud venni a rendezvényen! Kizárólag olyan kollégák jelentkezési szándékát tudjuk elfogadni, akik a rendezvény mindegyik napján (2015. augusztus 12-16.) vállalják a részvételt és a szekciókban történő szakmai munkát!

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi felületen ér el: http://www.educatio.hu/projektjeink/tamop311_2szakasz/esemenyek/sulinet_nyari_iskola2015

(Amennyiben kattintás után nem nyílik meg a felület, kérjük, a fenti linket másolja be a böngészőjébe.)

Az Educatio Nkft. a rendezvénnyel kapcsolatban fenntartja mindennemű változtatás jogát!

Amennyiben kérdése van a Sulinetwork Nyári Iskolával kapcsolatban, kérjük írjon az elearning (kukac)educatio.hu e-mail címre!

Szeretettel várjuk a Sulinetwork Nyári Iskolában!

Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Digitális Pedagógiai Osztály

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen