Jelképes ki mit tud
2012/09/28 12:14
744 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

"Jelképek erdején át visz az ember útja" címmel játékos csapatvetélkedőre várják a középiskolás diákokat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba. A játék a szimbólumok világához kapcsolódik: az ókori mítoszokra, valamint más közismert, egyetemes témákra, motívumokra épül.

A vetélkedő az interneten kezdődik: egy műveltségi teszt kitöltésével lehet regisztrálni a helyszíni döntőre, melyre október 7-én, Könyves Vasárnap, 10.30-tól kerül sor a Központi Könyvtárban (Bp., VIII. Reviczky u. 1.).

Az "akadályverseny" a könyvtárpalota termein át vezet. A változatos (történelmi, irodalmi, művészeti témájú) próbatételek inkább fantáziát és gondolkodást igényelnek, az általános műveltség szintjét nem lépik túl, csak a görög mitológia és a Biblia legfőbb alakjaival kapcsolatban várnak némi előzetes felkészülést a csapatoktól.
A legjobbak könyvajándékot kapnak.

A kétfordulós vetélkedőre 2-5 fős, elsősorban 9-12. évfolyamos csapatok nevezését várják. Regisztrálni október 5-ig a csapat nevének és e-mail címének megadásával a Központi Könyvtár honlapján lehet, ahol az előforduló tesztje is elérhető.

A teszt feladatainak megoldásához segítséget nyújthatnak a Jelképtár, a Szimbólumtár, a Ki kicsoda a Bibliában és ezekhez hasonló, kerületi Szabó Ervin Könyvtárakban (vagy iskolai könyvtárakban) is fellelhető kiadványok.

Plakát_Jelképek_520