Jelölje a legjobb tanárt!
2014/11/10 08:00
2813 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

MOL Tehetséggondozásáért Díj a tanárok, edzők elismerésére.

MOL_UEA_tanaros_520x340

A jelöléseket 2014. december 31-ig várja a díjat életre hívó Új Európa Alapítvány. A jelölés módjáról kérdeztük Gáborné Haáz Andrea ügyvezetőt.

Kit lehet a díjra jelölni és ki nyújthat be jelölést?

  • A MOL Tehetséggondozásért Díjjal azoknak a szakembereknek a munkáját szeretnénk elismerni a díjjal, akik sokat tesznek a fiatalokért és emberileg, szakmailag is példát tudnak nekik mutatni. Ilyen példaképekre nagy szüksége van a kamasz korosztálynak. Számos eset mutatja, hogy egy tanár vagy edző személyisége mennyire meghatározó a fiatal pályaválasztásában vagy motiválásában.
  • Jelölést bárki benyújthat egyénileg vagy csoportosan. Általában a szülők vagy tanár- és edzőkollégák, igazgatók nyújtják be a jelöléseket. A jelölés természetesen akkor hiteles, ha személyes kapcsolat van a jelölttel, hiszen így tudja megfelelően méltatni őt a jelölő. De volt diákok is sokszor összefognak: kaptunk már jelölést biológia tanárra negyven volt tanítványa aláírásával, akik mind orvosok, tanárok, biológusok lettek egykori tanáruk példája nyomán.

A díjazottak mely tulajdonságaikat emelné ki?

  • Közös bennük, hogy régóta és nagy elkötelezettséggel foglalkoznak a fiatalokkal. Időt, energiát nem kímélve szervezik számukra a programokat, felkészítőket, edzéseket. Nem a csodagyerekek nevelésére szakosodnak. A kitartó munka, a szaktudás és a jó emberi kapcsolatoknak köszönhetően érik el az eredményeket, amelyek persze képességtől függően hozhatnak egészen kimagasló eredményt is.

MOL_UEA_kosaras_520x340

Kik voltak a legutóbbi díjazottak?

  • A 2013. évi MOL Tehetséggondozásért Díjat többek között olyan kiváló tanárok vehették át, mint Dr. Kirsch Éva debreceni fizikatanár, akinek tanítványai már számos országos versenyen értek el helyezést vagy a Budapest józsefvárosi zeneiskolában több évtizeden át fáradhatatlanul dolgozó Szász Józsefné Réger Judit hegedűtanár, aki a hátrányos helyzetűekkel épp olyan odaadással foglalkozik, mint a többszörös versenygyőztes kiemelkedő tehetségekkel és emellett férjével zenekart is alapítottak.

Milyen díjazásban részesülnek a díjazottak?

  • A MOL Tehetséggondozásért Díj erkölcsi és anyagi elismerés. A tárgyi díj mellé 500.000 Ft nettó pénzjutalmat adunk a díjazottaknak. A díjat évente 3 edzőnek és 3-3 művészeti ill. tudományos területen eredményes tanárnak ítéli oda az Új Európa Alapítvány kuratóriuma, azaz összesen 9 személy veheti át az elismerést.

Meddig lehet jelölni, és mikor van a díjátadás időpontja?

  • December 31-ig várjuk az internetes oldalunkon a jelöléseket (www.ujeuropaalapitvany.hu). A díjak ünnepélyes átadására 2015. március elején kerül majd sor.