Jön az európai Programozás Hete!
2014/09/24 12:58
1341 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Olyan világban élünk, amelyben jelentős szerepet játszik a digitális technológia. Programok, algoritmusok, adatbázisok, számítógépek, mobiltelefon, tabletek és hosszasan lehetne még sorolni azokat az eszközöket, amelyekkel nap mint nap találkozunk, és dolgozunk. Így nem kérdés, hogy milyen nagy előny, ha valaki tud programozni.

codeweek

2014. október 11-17. Európában a Programozás Hete. A rendezvénysorozat célja, hogy a népszerűsítse az informatika, azon belül is a programozás fontosságát. A rendezvényhez bármely oktatási intézmény, informatikai szakkör csatlakozhat.

Legyen részese az Ön intézménye is a programsorozatnak, csatlakozzon a Programozás Hetéhez!

Nem kell bonyolult dologra gondolnia. Elég, ha az intézményen belül, vagy meghívott előadóként valaki előadást tart a programozásról; programozási versenyt hirdet; iskolai szakkört indít; vagy összeköti a természettudományos kísérletek valamelyikét programozással vagy méréssel.

Ezt követően regisztráljon a http://codeweek.eu oldalon, és jelölje meg az eseményt a rendezvénysorozat térképén! Az oldalon jó ötleteket gyűjthet, és inspirációt meríthet a programokkal kapcsolatban. További hasznos anyagokat olvashat az alábbi linkekre kattintva:

A hazai kommunikáció fontos részét képezi az eseményre létrehozott Code Week Hungary Facebook oldal, amelyet a programsorozat után is folyamatosan bővíteni fognak a szervezők: https://www.facebook.com/codeweekHU.

A Programozás Hete szorosan kapcsolódik az eSkills for Jobs kampányhoz, melynek hazai koordinátora az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ). A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a munkavégzéshez szükséges IKT kompetencia manapság elengedhetetlen, így ezt folyamatosan fejleszteni kell.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen