Juvenes Translatores – fordítói verseny középiskolásoknak
2015/09/21 11:26
1511 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2015. november 26-án, immár kilencedik alkalommal kerül sor az Európai Bizottság Fordítói Igazgatósága által szervezett, „Juvenes Translatores" fordítói versenyre, melyen a 17 éves, 1998-ban született, középiskolás diákok vehetnek részt.

juvenes

Az iskoláknak közvetlenül a „Juvenes Translatores" weboldalon kell jelentkezniük 2015. szeptember 1. és október 20. között. A versenyben részt vevő iskolákat az Európai Bizottság sorsolással választja ki. A verseny napján, november 26-án, a tanulók az EU minden tagállamában ugyanazon a napon, a tanáraik felügyelete mellett készítik el a fordításukat, egy egyoldalas szöveget ültetnek át az Unió egyik hivatalos nyelvéről egy másikra.

A diákok soraiból EU-tagországonként egy győztes kerül ki, aki meghívást kap Brüsszelbe, az Európai Bizottság székházában a következő évben megtartandó díjátadó ünnepségre felkészítő tanárával együtt. A háromnapos utat az Európai Bizottság szervezi és költségeit fedezi.

A verseny ösztönzi az idegen nyelvtudás népszerűsítését a fiatalok körében, akiknek az idegen nyelvek ismerete a munkaerő-piaci boldogulásukat nagyban segíti.

Forrás.
Kép forrása.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen