Kabalafigura-tervező grafikai pályázat
2014/03/28 08:00
698 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Bókay Gyermekklinikáért Alapítvány Kabalafigura-tervező grafikai pályázatot hirdet. A pályázat témája: A Semmelweis Egyetem I. sz. (Bókay) Gyermekklinika kabalafigurájának megtervezése.

Elvárások a kabalafigurával szemben

A pályázat alapvető célja olyan kabalafigurát létrehozni, amely jól kifejezi a Klinika gyermekközpontú szellemiségét, megszemélyesíti a Klinika értékeit, az odafigyelő, szeretetteljes gondoskodást, a szakértelmet. Egy olyan kedves, barátságos, megnyugtató kis figura, akivel a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek, aki – mint a Klinika „jó szelleme” – különböző helyeken felbukkanva végigkíséri kórházi tartózkodásukat, derűsebbé, vidámabbá varázsolva az ott töltött órákat-napokat.

A nyertes alkotás megjelenik a Bókay Gyermekklinika informális anyagain, és a figura legyártásra kerül (pl. jelmez, plüssfigura formájában).

A Klinikán minden érték a gyermekek gyógyítását szolgálja. A gyógyítás mellett fontos törekvés a beteg gyermekek kórházi tartózkodásának kellemesebbé tétele.

Megjelenési forma, méret: Mivel nem csak képzett grafikusok vagy képzőművészek ötleteit várják, a megjelenítés formája nem kötött. A kabalafigura tervét elfogadják akár A4-es méretű kézi rajzon is, beszkennelve vagy jó minőségben lefotózva.

A pályázók köre: A pályázat mindenki számára nyitott.

14 év alatti gyermekek kizárólag kitöltött, aláírt szülői nyilatkozattal indulhatnak a pályázaton. A nyilatkozat letölthető a klinika honlapjáról.

gyermekklinika520

Egyéb feltételek

Egy résztvevő maximum 3 pályamunkát adhat be. Kérik, a beküldött javaslat mellé rövid indoklást írni: miért ez a figura illik legjobban a Bókay Klinika gyermekbarát filozófiájához, milyen módon kapcsolódhat a gyerekek kórházi napjaihoz, azok vidámabbá tételéhez és a gyógyuláshoz.

Beküldési határidő: 2014. április 18.

A pályázati anyagok beküldése

Az anyagokat emailben várják a skymarketing@skymarketing.hu email címre,

vagy a SKY Marketing Kft. 1036 Budapest, Lajos u. 80. postacímre.

A borítékra kérik ráírni: Bókay pályázat.

A pályázati anyag mellé csatolja nevét, elérhetőségét (email és telefon) és nyilatkozatát, hogy a beküldött pályamű saját alkotás, a saját fantázia szülötte, ahhoz harmadik személynek nem fűződik joga. Nyilatkozat hiányában a pályamű nem kerül értékelésre! Kizárásra kerülnek a pályázatról azok a pályamunkák, amelyek – részben vagy egészben – létező figurák másolatai.

Kérik, a 14 év alatti gyermekek pályamunkáihoz a kitöltött, aláírt szülői nyilatkozat csatolását, beszkennelve vagy lefotózva az emailhez csatolni, postai úton történő beküldésnél pedig a kitöltött, aláírt eredeti nyilatkozatot a pályázati anyaggal együtt eljuttatni a megadott címre.

A pályaművek értékelése

A beérkező pályaművekből szakmai zsűri válogatja ki 2014. április 24-éig a legötletesebb, a kiírásban foglalt követelményeknek leginkább megfelelő kabalafigura-terveket. A válogatás (max. 8 munka) felkerül a Klinika Facebook-oldalára, ahol 2014. április 28-tól május 4-én éjfélig lehet rájuk szavazni. A legtöbb szavazatot gyűjtő 3 alkotásból a nyertest május 7-én a Klinika épületében (1083 Budapest, Bókay u. 53-54.) tartózkodó kis betegek szavazzák meg.

Az eredményt a Klinika 2014. május 11-én hozza nyilvánosságra.

A nyertes mű díjazása

  • A nyertes kabalafigura alkotója nettó 20 000 Ft díjazásban részesül.

További információk: