Kihirdették az Euroscola internetes játék győzteseit
2013/05/09 11:57
993 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája kihirdetette a 2013-as Euroscola internetes játék tavaszi versenyidőszakának győzteseit. Az öt nyertes középiskolás csapat jutalma, hogy a franciaországi Strasbourgba utazhatnak, ahol részt vehetnek az Euroscola-napokon. Kecskemétről két középiskola is a nyertesek között.

euroscola

A program nem titkolt célja, hogy a diákok játékos formában minél többet megtudjanak az Európai Unióról. A nyertes csapatok – a székesfehérvári Tóparti gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Kecskeméti Humán Középiskola, a Kecskeméti Református Gimnázium, a budapesti Szent István Gimnázium és a miskolci Avasi Gimnázium - 2013. szeptember és december között utaznak Strasbourgba.

A program során az angol, francia vagy német nyelven beszélő diákok előadást hallhatnak az európai integráció főbb állomásairól, az EU intézményeiről, céljairól és rendszeréről, majd az európai parlamenti képviselők helyeit elfoglalva bemutatják saját iskolájukat. Iskolánként 24 diák és 2 kísérő pedagógus utazhat.

Az Euroscola internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó különböző nehézségű feleletválasztós kérdésekkel. A kvízjáték egész évben elérhető, így bárki tesztelheti tudását a versenyidőszak előtt. A következő versenyre 2013 őszén kerül sor.

„Minden közreműködő pedagógusnak szeretnénk megköszönni a munkáját. Nélkülük nem működhet sikeresen az Euroscola-program, hiszen ők a verseny legfőbb motorjai, a csapatok összekovácsolói” – mondta Lővei Andrea, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának megbízott irodavezetője.

Euroscola játék: www.euroscola.hu

A programmal kapcsolatban további felvilágosítás:

Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon
1024 Budapest, Lövőház u. 35.
Telefon: (+36 1) 411-3540,
E-mail: epbudapest@europarl.europa.eu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen