Kincs, UFO, simli...
Sulinet
2012/10/10 08:00
2010 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A National Geographic Channel novemberben is számos izgalmas és érdekfeszítő műsorral várja nézőközönségét.

natgeo_tengeralattjaro Amerika elveszett kincsei

Egy polgárháborús dobtól egy amerikai őslakosok által készített dohányzacskóig és egy 19. századi gőzhajó-üléstől egy 150 millió éves Stegosaurus-csontig Észak-Amerika néhány felbecsülhetetlen értékű relikviája csak arra vár, hogy megtalálják és kiállítsák őket. A National Geographic Channel Amerika elveszett kincsei című vadonatúj tízrészes sorozata pincékben, padlásokon, csűrökben és hátsókertekben igyekszik felkutatni e sok száz – esetenként több ezer – éves illusztris tárgyakat.
November 9-től péntekenként 18.00-kor

U-745 – az elveszett tengeralattjáró

Az U-745 nevű német tengeralattjáró 1945 elején nyomtalanul eltűnt, kapitánya megfagyott holttestét Föglö szigetén találták meg. Mi történhetett a hadijárművel? Mi okozta a vesztét? A rejtélyt közel hét évtizeddel később, hosszú és aprólékos kutatómunka után egy finn búvárcsapat oldotta meg, mely a Balti-tenger alatti nyomozása során egy aknarakó hajó titkáról is fellebbentette a fátylat.

Bemutató: November 6., 21.00

Brit túlélési praktikák

Úgy tűnik, a világvégétől és a társadalmi káosztól való rettegés mára a ködös Albiont is elérte. A filmben bemutatott brit „hivatásos túlélők” élelmiszert halmoznak fel, gigantikus tartályokban vizet és üzemanyagot tesznek el a szűkös napokra, s úgy általában is, megpróbálnak olyan életvitelt kialakítani, mely függetlenné teszi őket a – szerintük – egyre ellenségesebb külvilágtól. Mindez a különc tevékenység persze rengeteg időt és pénzt emészt fel, ezért felmerül a kérdés: szeretteik gondos és előrelátó családfőkként, vagy flúgos lúzerekként tekintenek-e rájuk?

Bemutató: November 28., 22.00

Vigyázz, simlisek!

Amikor a pénzed végre együtt van, befáradsz a legközelebbi utazási irodába; lefoglalod a rég kinézett utat; s elutazol álmaid városába. Ott a repülőtérről betaxizol a központba; egy idegenvezetővel végigmutogattatod a nevezetességeket; sőt még néhány mókás fényképet is készíttetsz magadról egy ókori katonának öltözött alakkal. Azután elmész a piacra; veszel egy halom csecsebecsét; délután pedig elnyúlsz a tengerparton, ahol egy másik nyaraló megkér, hogy vigyázz a dolgaira, amíg ő úszik egyet a vízben. Azután beülsz egy étterembe; eszel egy jót; és amikor fizetnél, benyúlsz a táskádba, s rádöbbensz, hogy ellopták a pénztárcádat… És könnyen meglehet, hogy nem ez az egyetlen veszteség, amit a nap során elszenvedtél, hisz, bár nem tudsz róla, a taxisofőr, az idegenvezető, az utcai árus, a strandon másik nyaraló, sőt még az ókori katona is alaposan átvert téged… A National Geographic Channel vadonatúj tízrészes sorozatában Conor Woodman műsorvezető és stábja titkos kamerák segítségével a turistákra leselkedő nagyvárosi hiénák módszereit igyekszik leleplezni

November 2-től péntekenként 23.00-kor

natgeo_BlackHawkDown_200 Katasztrófák nyomában VI: A sólyom végveszélyben

1993. október 3-án amerikai kommandósok a szomáliai Mogadishuban megtámadtak egy épületet, hogy elfogják Mohamed Farrah Aidid hadúr néhány főemberét. Az alig egyórásra tervezett rajtaütés azonban egy 16 órás véres csatává alakult, melyben 18 kommandós és közel ezer szomáliai civil életét vesztette. Az amerikai hadseregnek ez volt a legsúlyosabb vesztesége a vietnami háború óta. Miért került rá sor? A filmben több, az ütközetben részt vett amerikai és szomáliai katona, valamint az USA szomáliai nagykövete is kifejtik véleményüket az elkövetett taktikai és stratégiai hibákról.

Bemutató: November 5., 20.00. A sorozat többi részét hétfőnként 20.00-kor láthatják.

Hull a verda

Az öreg, lestrapált autóknak szükségszerűen és örökre befejeződött a pályafutásuk, és mindenképp a roncstelepen a helyük? A sorozat két egymással versengő csapatának hitvallása szerint távolról sem! A Ben Szymanksi és Frankie Oatway, ill. George Percy és Sheldon Nichols alkotta autóőrült párosok meg vannak győződve róla, hogy egy-egy öreg – netán összetört – járgány szétbontásával és alkatrészeik értékesítésével busás haszonra lehet szert tenni.

November 1-től csütörtökönként 22.00-kor

A Harmadik Birodalom szellemei

A hitleri Németország által elkövetett bűnöket lehetetlen elfelejteni – nemcsak a túlélők és a halálos áldozatok hozzátartozói, de a náci rezsim kiszolgálói, támogatói és vezetői leszármazottai számára is. A megrázó filmben olyan emberek mesélik el történetüket, akik személy szerint semmiféle bűnt nem követtek el, a bűntudat, a szégyen és a fájdalom mégis átszövi a mindennapjaikat családjuk múltja miatt.

Bemutató: November 20., 21.00

A nagy szökés

1944. március 24-én, az éjszakai órákban 76 szövetséges katona kereket oldott a nyugat-lengyelországi Stalag Luft III. fogolytáborból. A tábor védelmi rendszerét addig mindenki kijátszhatatlannak tartotta, ezért adódik a kérdés: miként kerülhetett sor a hadtörténet egyik leghíresebb és izgalmasabb szökésére, melyet azóta egy hollywoodi sikerfilm is feldolgozott? A Nat Geo kétrészes minisorozatában egy régészekből és mérnökből álló csoport igyekszik megválaszolni a kérdést, több, az akcióban részt vett veterán katonát is meginterjúvolva.

Bemutató: November 25., 20.00

natgeo_UFO_520 Ufók Anglia egén

Az ufók – a Bermuda-háromszöggel és a Loch Ness-i szörnnyel együtt – az emberek fantáziáját leginkább foglalkoztató rejtélyek közé tartoznak. A szemtanúkat megszólaltató és a hadsereg szerepét is firtató film az Egyesült Királyságban az elmúlt 60 évben történt észleléseket dolgozza fel a londoni Védelmi Misztérium sokáig titkosan kezelt „ufódossziéja” segítségével. Többek közt belelapozunk Winston Churchill földönkívüliekkel kapcsolatos szupertitkos feljegyzéseibe, és megismerkedünk egy kistelepüléssel is, mely felett a lakossági bejelentések alapján annyi földön kívüli jármű köröz, hogy mára a falu kiérdemelte a „wales-i Roswell” nevet.

Bemutató: November 18., 21.00

Virgin Galactic – társasút az égbe

Akinek pénze van, az az élelmes utazási irodák jóvoltából ma már az Antarktisztól a Himalája tetejéig bárhova eljuthat a Földön. És lehet, hogy hamarosan az űrben is? Sir Richard Branson vállalkozó és Burt Rutan űrhajótervező mérnök elhatározták, hogy beindítják a világ első űrturisztikai vállalkozását, melynek gyors felfutását csupán az hátráltathatja, hogy egy ilyen utazás egyelőre igen veszélyes. És csillagászati összegbe kerül...

Bemutató: November 4., 21.00

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen