Kortárs Irodalmi Verseny
2016/02/11 11:53
496 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Kortárs folyóirat irodalmi versenyt hirdet középiskolások számára.

kortars

A 3 fordulós tanulmányi versenyre 3-4 fős csapatok jelentkezhetnek. Az I. forduló nevezői, illetve a II. fordulóba továbbjutott csapatok elektronikusan küldhetik be elkészített pályaműveiket. A döntőbe jutó csapatok a 2016 őszén megrendezendő vetélkedőn mérik majd össze tudásukat, értékes nyereményekért.

I. Forduló

Beküldési határidő: 2016. március 20.

Az első forduló a következő négy feladatból áll:

– Válasszanak nevet csapatuknak, majd töltsék ki (elektronikus formában) a Kortárs Irodalmi Verseny regisztrációs lapját (http:// www.kortarsonline.hu/ kortars-irodalmi-verseny-re gisztracio/).
– Minden csapat hozzon létre egy blogot (javasolt motor: wordpress.com, de bármilyen más típusú is lehet) a kiválasztott csapatnévvel. A blog elérhetőségét mindenképpen küldjék el a szervezőknek e-mailben a kortarsverseny2016@gmail.com címre!
– Válasszanak ki három kortárs (2000-ben vagy azt követően megjelent) magyar szépirodalmi kötetet, amelyekhez írjanak egyenként legalább 1000 leütésből álló kritikát vagy ajánlót (2,5 cm-es margó, 12-es betűméret, Times New Roman betűtípus).
Az elkészült szövegeket minden csapat töltse fel a blogjára, és küldje is el a kortarsverseny2016@gmail.com címre! Kérjük, hogy az elküldött e-mail tárgyában ne felejtsék el feltüntetni a csapat nevét és az aktuális forduló számát!
– A csapat tagjai jelezzék vissza ezen az eseményen, hogy részt kívánnak venni!

A II. fordulóba a szakmai zsűri döntése alapján a legkreatívabb pályaműveket beküldő csapatok jutnak tovább. Az I. forduló eredményéről 2016. március 31-ig minden csapatot elektronikus úton értesítünk.

Felmerülő kérdéseiket a kortarsverseny2016@gmail.com címen tehetik fel.

Jó munkát és eredményes versenyzést kívánunk!

A Kortárs Irodalmi Verseny szervezői

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen