Február 15-ig lehet jelentkezni középfokú iskolákba
2013/02/12 10:16
1047 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

Általános iskolai tanulók február közepéig nyújthatják be jelentkezésüket nappali tagozatos középfokú iskolákba a középfokú felvételi eljárás során.

Kik jelentkezhetnek?

  • diákok, akik a 8. évfolyamot befejezve gimnázium, szakközépiskola vagy szakiskola 9. évfolyamán tanulnának tovább;
  • diákok, akik a nyelvi előkészítő 9. évfolyamra, valamint a speciális szakiskolai, készségfejlesztő speciális szakiskolai és előkészítő szakiskolai oktatásba jelentkeznek;
  • diákok, akik  8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkeznek.

Jelentkezés menete

  1. A 8. évfolyamon tanuló jelentkezők esetében a felvételi lapok kitöltését az általános iskolájuk szervezi meg.
  2. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéséhez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben állítja elő, és megküldi a felvételt hirdető középfokú iskolákba, valamint a Felvételi Központba.

A lapok továbbításának határideje: 2013. február 15.

Egy jelentkező bármennyi középiskolába jelentkezhet, de egy lapon csak egy középiskolát jelölhet meg!

Különleges esetek

Nem magyarországi általános iskola esetén a következő csomagot kell letölteni, mely a 6 és a 8 évfolyamos gimnáziumi, illetve a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló, 9. évfolyamra jelentkező tanulók esetében használható! (A jelentkezési lapot közvetlenül a középiskolába, a tanulói adatlapot pedig a Felvételi Központ, 9001 Győr, Pf. 694. címre kell beküldenie.)

A 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkezőknek is fenti csomagot kell használniuk, de nem kell hitelesíttetniük általános iskolájukkal. Ők küldhetik közvetlenü a gimnáziumokba és a Felvételi Központba a megfelelő dokumentumokat, de az általános iskola is kitöltheti azokat a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben.

Forrás: oktatas.hu