Közös a világunk - alkotói pályázat
2014/03/18 11:54
548 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete megalakulásának 35. évfordulója alkalmából "Közös a világunk" címmel képzőművészeti (festmény-, montázs-, kollázs-, grafikai) és fotópályázatot hirdet a 6 és 10, 10 és 14 év közötti általános iskolás gyerekek, valamint a 14 és 18 év közötti középiskolás fiatalok számára.

A pályázat témája kötött. Azt kérik a pályázóktól, hogy mutassák be, milyennek látják a mozgássérült embereket, az életüket, próbálják bemutatni a bennük lévő értékeket és azt, hogy mit tehetünk együtt, egymásért. Tehát az alkotók a műveikkel segítsenek egymás megismerésében, az elfogadásban, az előítéletek lebontásában és a mozgássérült emberekkel való szolidaritás erősítésében, esetleg ösztönözzenek az értük való cselekvésre.

Az alkotások kivitelezésében technikai megkötöttség nincs.

A pályázat feltételei

Szakáganként maximum 2 db műalkotás küldhető be a következőképp:

  • Festmények, montázsok, kollázsok: maximum 60 x 80 cm-es méretig bekeretezve vagy kasírozva.
  • Grafikák: maximum 60 x 80 cm-es méretig paszpartura keretben. (Sokszorosított grafikáknál a több darabból álló sorozat egynek számít.)
  • Fotók: maximum 4 alkotással lehet pályázni. (Az összesen 5 képből álló sorozat például egynek számít, de ezt a beküldéskor feltétlenül jelezni kell!)

mozgasserult520

A képeket a minimum 24 cm-es oldalméretben és a kép méreteit meghaladó minimum 5 cm-es oldalkeretet is tartalmazó fekete kartonra rögzítve, kiállításra kész állapotban kell leadni. A beérkezett pályamunkákat zsűri értékeli, és javaslata alapján a meghirdető szerv képviselői döntenek a díjak odaítéléséről. A legjobb művek kiállításon való bemutatására és a díjak átadására 2014 őszén kerül sor Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központban az egyesület jubileumi ünnepségén.

A pályamunkák leadási időpontja:

  • 2014 június 20-a és 30-a között naponta 9-től 16 óráig.

A pályaműveket a fent megadott időpontok között postán vagy személyesen a következő címre kell eljuttatni:

  • Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete 8000 Székesfehérvár, Erzsébet u. 20.

Az alkotások hátoldalán vagy alján nyomtatott betűkkel fel kell tüntetni:

  • az alkotó nevét és lakcímét az irányítószámmal együtt,
  • a műalkotás címét, méretét, kivitelezési módját.

Minden további felvilágosítást a Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesületétől lehet kérni a fenti postacímen, munkanapokon a (22) 316-926-os vagy a (22) 333-110-es telefonszámokon, valamint az egyesulet@msfmegyesulete.t-online.hu e-mail címen. 

További információk itt: www.egyesulet-viktoria.hu