(L)áss a mélyére! – természetvédelmi vetélkedő diákoknak
2015/03/16 09:03
1999 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Magyar Természetvédők Szövetsége (L)ÁSS A MÉLYÉRE! – A KÜTYÜINK VALÓDI ÁRA címmel országos háromfordulós vetélkedőt hirdet 14-19 éves diákok számára.

lass

A vetélkedő témája

A fiatalok napi szinten használnak elektronikai eszközöket, amelyek hátteréről azonban kevés információval rendelkeznek. Ugyanakkor az ezekhez felhasznált ritka nyersanyagoknak jelentős globális, környezeti és társadalmi hatásai vannak ránk és a harmadik világra nézve is. A 3 fős diákcsapatok a Klímaőrjárat hagyományaira épülő változatos, kreatív infografikás feladatokon keresztül - összefüggéseket keresve, esettanulmányokat kutatva és elemezve, majd eredményeiket egyedi módon bemutatva az iskolának – a globális fenntarthatósági dilemmák és kérdések mélyére áshatnak. A vetélkedő sikeres végrehajtását a diákoknak és tanáraiknak szóló online háttéranyagok
segítik majd, melyek a http://www.mtvsz.hu/kornyezeti_neveles oldalról letölthetők lesznek.

Jelentkezés feltételei, regisztráció

A vetélkedőre 14-19 éves diákok jelentkezését várjuk az ország egész területéről. A jelentkezéseket 3 fős diákcsapatokban várjuk, iskolánként tetszőleges számú csapattal.

Jelentkezési határidő: 2015. március 20!

A sikeres regisztráció feltétele a http://tinyurl.com/m26jdj5 linken megadott jelentkezési lap hiánytalan kitöltése. A jelentkezés elfogadásáról minden csapatnak megerősítést küldünk. Az első forduló anyagát a sikeres regisztrációt követően, a jelentkezési határidő letelte után kapják meg a csapatok.

A vetélkedőn való részvétel térítésmentes.

A pályázati kiírás letöltése.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen