Légy Te a legtehetségesebb!
2012/10/03 08:00
2751 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A La femme magazin útjára indította programját, melynek célja az országban fellelhető 50 legtehetségesebb 30 év alatti fiatal felkutatása, kiválasztása, majd egy mentor program keretében tehetségük kibontakoztatása. Olyan fiataloknak van esélye, akik kivételes adottságuk, szorgalmuk révén a jövő formálói és meghatározó személyiségei lehetnek itthon és a világban egyaránt. A programra 2012. október 31-ig van lehetőség jelentkezni és jelölni. 

la_femme_520

Al Ghaoui Hesna, Bozsik Yvette, Erős Antónia, Geszti Péter, Jakupcsek Gabriella, Kotroczó Róbert, Miklósa Erika, Sebestyén Márta. Csak néhány név azok közül, akik mentorálják majd a kiválasztott 50 tehetséget és segítik felkészülésüket, egyengetik útjukat. A 41 mentor mellett egy igen színes tizenegy tagú szakmai zsűri dönt majd a legjobbakról.

A program célja, hogy a legtehetségesebbek a szakma legjobbjaitól kapjanak támogatást, ösztönzést és segítséget karrierjük elindításához, az igazán testhez illő feladat megtalálásához. Erre igen nagy szükség van, hiszen segítség nélkül sok tehetséges fiatal tűnhet el névtelenül. A program éppen ezért személyre szabottan, a lehetőségek és az igények összehangolásával segíti azokat, akik bekerülnek az 50 legjobb közé.

A program sajtótájékoztatóján Zétényi Lili, a La femme magazin főszerkesztője beszélgetett Sebestyén Márta népdalénekes-előadóművésszel, Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel és Bajor Péterrel, a Nemzeti Tehetségpont igazgatójával. Az énekesnő elmondta, hogy két mentora, Sebő Ferenc és Halmos Béla sokat segítettek pályája egyengetésében, hiszen azokban az időkben nem volt annyi lehetőség a fiatalok számára mint ma, így fontos volt a mesterek támogatása, tanítása. Sebestyén Márta hangsúlyozta, hogy a tudás mekkora érték és milyen fontos manapság, mikor a fiatalok gyors sikert és azonnali hírnevet óhajtanak. Elmondta mennyire fontosnak tartja, hogy a rivalizálás helyett a valódi érdeklődés és a munkából származó igazi és őszinte öröm motiválja a fiatalokat.

sebestyeen_navrasics_520

Navracsics Tibornak nem volt mentora, amit ma már sajnál, hiszen bár tudta, hogy milyen terület érdekli, nem volt egy olyan konkrét személy, akihez a kérdéseivel fordulhatott volna. A Corvinus Egyetemen oktató miniszter számára ezért is fontos, hogy tanítványai bizalommal fordulhassanak hozzá szakmai kérdéseikkel.

Bajor Péter arról beszélt, mennyire fontos hogy valaki ki tudjon bontakozni egy szakterületen, ehhez azonban bíztatásra, őszinteségre és útmutatásra van szüksége. Ezért is nagyon hasznos a mentori program, hiszen inspirálhat más hasonlóan tehetséges diákokat, hallgatókat is.

A La femme magazin és a Nemzeti Tehetségpont szakmai összefogása révén egy mentorprogram segíti majd a jelölteket. A mentorok maguk is példaképek és a fiatal tehetségek számára páratlanul értékes tudás birtokosai is egyben.

Novemberben kerül majd sor az 50 tehetség kiválasztására, akiknek egy év áll majd rendelkezésükre mentorukkal közös munkájuk bemutatására.

Jelölni lehet minden 1982. január 1-je után és 1996. december 31. előtt született magyar fiatalt, aki valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkezik. Sem műfaji megkötés, sem kategóriák nincsenek.

Jelöléshez a jelölt és (ha van ilyen külön) a jelölő személyek elérhetőségeire van szükség.

Jelölni a La femme oldalán van lehetőség 2012. október 31. éjfélig.

Az elbírálást a teljesítmény, a társadalmi érték, az eredetiség, az újítóerő és az ösztönző erő fogják meghatározni.

la_femme_1_520

Az Országgyűlés által kezdeményezett, 20 évre szóló Nemzeti Tehetség Program és a hozzá kapcsolódó, az Európai Unió által támogatott Nemzeti Tehetségpont célja, hogy egyetlen tehetség se kallódjon el, éljen bármely régióban, nevelkedjen bármilyen anyagi vagy szociális viszonyok között.

A Nemzeti Tehetség Program keretén belül működő Nemzeti Tehetségpontok hálózatának több mint 900 állami, egyházi fenntartású vagy civil szervezethez kötődő tehetséggondozó műhely a tagja. A Tehetségpontok megalapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács kezdeményezte és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken. A Tehetségpontok abban segítenek, hogy az érdeklődő fiatalok hatékony segítséget kapjanak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához. Ennek érdekében kapcsolatokat építenek ki a Tehetségpontok hálózatával, és mindazokkal, akiken a tehetségek sorsa múlhat.

A program facebook oldala.

Fotó: Dobrik Rezső

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen