Leharcolt grundok helyett üde oázisok: szavazás a zöldebb sulikért!
2013/05/07 15:57
902 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Árnyat adó fákra és pihe-puha zöld gyepre vágynak az általános iskolák: összesen több mint 90 hazai suli szállt versenybe a Cetelem Zöldsuli Program zöldítési támogatásáért. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett pályázat összesen hatmillió forintos keretéből egy tucatnyi iskola alakíthat ki üde zöld oázist az unalmas, kopott grundok helyén. A győztesekről részben a nagyközönség dönt: a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon 2013. május 14-ig bárki leadhatja voksát kedvencére. A további nyerteseket a Cetelem és a National Geographic Magyarország szakértői csapatából álló zsűri választja majd ki.

12 iskola nyerhet egyenként 500.000 Ft-os zöldítési támogatást

A tavaszi rügyfakadás az általános iskolák fantáziáját is megmozgatta, hogy pezsgő, életteli, zöld környezet kialakításával tegyék barátságosabbá a diákok mindennapjait. Az idén immár harmadik alkalommal meghirdetett Cetelem Zöldsuli Programra összesen több mint 90 iskola küldte be inspiráló zöldítési terveit. A tét nem kicsi: a hatmillió forintra növelt támogatási keretből idén már egy tucatnyi suli válthatja valóra álmait. Egy kattintással bárki besegíthet az iskoláknak, hiszen a győztesek feléről internetes közönségszavazás dönt. A voksolásra 2013. május 14-ig a www.cetelemzoldsuli.hu oldalon kialakított felületen van lehetőség. A további nyerteseket a Cetelem és National Geographic Magyarország munkatársaiból álló szakmai zsűri választja ki a pályázatok minősége, tartalma, illetve részben az iskola rászorultsága alapján.

cetelem-zoldsuli Szavazz a sulidra!

Közösségi zöldítés: tanár, diák, szülő együtt pályázik és ültet

A Cetelem által három évvel ezelőtt útjára indított Zöldsuli Program legfőbb célja, hogy a fiatal generációkra fókuszálva elősegítse a felelős gondolkodás kialakulását, megerősödését. Az eddigi tapasztalatok alapján a pályázó iskolák kiváló partnernek bizonyultak:  a tervek elkészítése, illetve a szavazás során is aktívan bevonják a diákokat, akik ezáltal valóban magukénak érezhetik az zöldítés ügyét.

„A felelős gondolkodás fejlesztését minél korábban érdemes elkezdeni, ezért hívtuk életre az általános iskolákat célzó Cetelem Zöldsuli Programot. A legkisebbek nagyon fogékonyak, nagy lelkesedéssel vesznek részt a pályázásban. A nyertes iskolákban az őszi ültetés pedig igazi közösségi esemény: tanár, diák, szülő együttes erővel ragad ásót, kapát, gereblyét, hogy közösen alakítsák ki az iskolai zöld felületet. Ez nagy szerepet játszik abban, hogy a későbbiekben sajátjukként gondoskodjanak a létrehozott parkos, ligetes területről” – hangsúlyozta Balog Gábor, a Cetelem szóvivője.  

A megemelt támogatási keret mellett az idei év további újdonsága az Ökotudatos Suli Különdíj is, melyet a Program szakmai együttműködő partnere a National Geographic Magyarország ajánlott fel. Az örökös magazin előfizetést az a suli fogja megkapni, amelynek a pályázatában a fenntarthatóság a legnagyobb hangsúlyt kapja.

„A National Geographic Társaság célja: tettekre indítani az embert, hogy őrizze meg a Földet. A magyar szerkesztőség is ezt az elvet követi. Úgy a munkahelyünkön, mint a magánéletben mindannyian fontosnak tartjuk környeztünk védelmét. Bízunk benne, hogy a Zöldsuli pályázat támogatásával hozzájárulunk, hogy a jövő generációi tanulják meg óvni bolygónkat, hogy még sokáig élvezhessék e csodálatos Földet” – tette hozzá ifj. Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország vezetőszerkesztője

A Cetelem Zöldsuli Program idei nyerteseinek kihirdetésére 2013. május 17-én kerül sor.