‘Killing Lincoln’
2012/09/17 08:00
1547 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A National Geographic Channel (NGC) Washingtonban bejelentette, hogy Tom Hanks képernyős műsorvezetésével, Adrian Moat  rendezésében ‘Killing Lincoln’ címmel filmet készít Abraham Lincoln meggyilkolásáról. A kétórás alkotást a Scott Free Productions forgatja 2012 júliusától, a film globális bemutatója 2013 elején, Magyarországon pedig tavasszal lesz a National Geographic Channelen.

Abraha_Lincoln_1_200 A forgatókönyvet Erik Jendresen írta Bill O’Reilly ‘Killing Lincoln: The Shocking Assassination that Changed America Forever’ című bestsellere alapján. A történelmi thriller a készítők szándékai szerint megőrzi a könyv leblincselő, minden apró részletre kiterjedő, a nézők érzelmeire ható  történetmondó stílusát, és a nagyobb hitelesség kedvéért a mozifilm-minőségű jelenetrekonstrukciókon és számítógépes grafikákon túl ritkán látható archív felvételeket is bemutat majd. 

A forgatás virginiai helyszínéről Adrian Moat rendező így nyilatkozott: “Szerettünk volna minél autentikusabb helyszínen forgatni, így esett a választásunk az eredeti  történet jó részének otthont adó Virginiára. És ez kitűnő döntésnek bizonyult… amikor megismerkedtünk Richmond és Petersburg gazdag történelmi örökségével, minden kétségünk eloszlott, beleszerettem ebbe a vidékbe és lakóiba. Abban reménykedem, hogy amikor az emberek megnézik ezt a filmet, nemcsak az Abraham Lincoln meggyilkolása mögött meghúzódó történet fogja majd meg őket, de a helyszín és annak aurája, múltja is – annyira, hogy ők maguk is eljönnek Virginiába, hogy személyesen nézzék meg ezeket a városokat és ezt a tájat.”

Bill O’Reilly a film alapjául szolgáló bestsellere az amerikai történelem egyik legdrámaibb – az országot egyetlen puskalövéssel örökre megváltoztató – történetét meséli el. 1865 tavaszán az amerikai polgárháború hosszú és egyre véresebb harcok után végre véget ér; ebben nagy szerepe van Abraham Lincoln elnöknek, aki mindent megtesz a megosztott nemzet újraegyesítéséért: többek közt nagyvonalú határidőt szab Robert E. Lee konföderációs tábornok számára a fegyverletételre, és lehetővé teszi az elszakadáspártiak reintegrációját a társadalomba. Ez azonban nem mindenkinek tetszik, a szenvedélyes rasszista John Wilkes Booth összeesküvést sző az elnök ellen, s a Ford Színházban közvetlen közelről fejbe lövi. A merényletet követően ádáz hajtóvadászat indul Booth és társai után.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen