Magyar siker az UTMB-n
Sulinet
2012/09/04 08:00
770 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Németh Csaba az ötödik helyen ért célba a világ egyik legnehezebb és legkülönlegesebb ultraterepfutó versenyén, az Ultra-Trail du Mont-Blanc-on.

nemeth_csaba_02_520 A  Turistamagazin facebook oldalán folyamatosan nyomon követhető volt az idei viadal, mely alatt óriási vihar és jeges eső nehezítette a futók - és a rendezők - dolgát, így a klasszikus 186 km-es távot 104 km-esre rövidítették, 6000 m szint megmászásával.

A közel 2000 induló között Németh jól osztotta be az erejét, de neki nem kedvezett az, hogy lerövidítették a távot, hiszen a taktikáját a közel dupla ennyi távra építette.

A győzelmet a francia Francois d'Haene szerezte meg 10:32:36 órás eredménnyel, Németh Csaba pedig 11:37:18 óra alatt teljesítette a versenyt.

Németh Csaba az egyetlen aki már ötödször teljesítette a terepfutás Tour de france-ának is nevezett versenyt. 2006-ban (nem szponzorált versenyzőként) az előkelő második helyezést érte el, míg 2011-ben a negyedikként ért célba, mely teljesítményekkel végérvényesen is "befutotta" magát a világ terepfutóinak elitjébe.

 A Eurosport látványos beszámolója a versenyről.

Német Csabáról és a terepfutásról további izgalmas cikkeket olvashatsz az Ultravaló oldalán!