Még lehet pályázni az EGT Alap ösztöndíjaira
2016/09/15 08:00
764 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2013-2017 között 3,15 millió eurós keret áll rendelkezésre hallgatók és oktatók nemzetközi tapasztalatszerzésére, valamint intézmények közötti együttműködések támogatására az EGT Alap Ösztöndíjprogramban. A 2017 végén lezáruló programban eddig a felhasználható keret 84 százalékát kötötték le, a hátralevő időben pedig még van mód projekthosszabbításra. Újdonság, hogy rövid szakmai látogatásokon való részvételre is lehet pályázni.

meglehetpalyazni

Az ösztöndíjprogram hazai megvalósítását koordináló Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint a program teljes ideje alatt várhatóan közel 250 hallgató, valamint több mint 450 tanár, oktató és munkatárs külföldi mobilitását teszik lehetővé az EGT Alap finanszírozásával Magyarország és a donor országok (Norvégia, Izland és Liechtenstein) között. Ezen kívül 8 szakmai együttműködést megvalósító nemzetközi felsőoktatási projekt kapott támogatást.

A programban jelenleg 2-5 napos szakmai látogatáson való részvételre lehet jelentkezni a köznevelés, a szakképzés és a felsőoktatás területéről. Olyan oktatáshoz kapcsolódó intézmények és szervezetek pályázhatnak, amelyek új szakmai kapcsolatok kiépítését tervezik, vagy a már meglévőket mélyítenék el az észak-európai országokkal. Rövid szakmai látogatásra nem csupán oktatási intézmények, hanem civil szervezetek és vállalkozások is pályázhatnak, amelyek tevékenysége valamilyen formában kapcsolódik az oktatáshoz.

A pályázatok benyújtása a keret kimerüléséig folyamatos. A mobilitásokat 2017. december 31-ig lehet megvalósítani. Partnerkeresésben a Tempus Közalapítvány és a donor program partnerei nyújthatnak segítséget.

A támogatott projektekről, illetve a pályázati lehetőségekről további információ a Tempus Közalapítvány honlapján található:
www.tka.hu > Pályázatok > EGT Alap (közvetlen link: http://tka.hu/palyazatok/118/egt-alap)

Pályázati felhívás.
További információ: egtalaposztondij@tpf.hu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen