Life Terra, STEM Discovery kampány, STEM karrierek - Megjelent a ScientiX TV 17. epizódja!
2024/01/31 16:26
661 megtekintés

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

lifeterra

A Scientix TV 17. epizódja a hamarosan kezdődő 2024 STEM Discovery kampányra hívja fel a figyelmet.  A videóban Aroa Gregori, a Life Terra projekt munkatársa, az idei kampány társszervezője osztja meg velünk, miért fontos a Life Terra kezdeményezés. Bemutatja a Terra Mission-t, a Life Terra fenntarthatósági oktatási csomagját, mely a témához kapcsolódó tananyagok mellett olyan eszközöket biztosít a pedagógusok számára, ami megkönnyíti a diákokkal a fenntarthatósághoz, klímaváltozáshoz kapcsolódó beszélgetéseket. Emellett számos, jól alkalmazható játékot, gyakorlati feladatot is tartalmaz, mely az osztályteremben, illetve azon kívül is jól használhatók. Ezután Thomas Willens környezetvédelemmel foglalkozó szaktanácsadó beszél arról, mivel foglalkozik pontosan, illetve kikkel dolgozik együtt munkája során. Az epizód végén Isidora egy kísérletet mutat be, melyből megtudhatjuk, hogyan készíthetünk lufihajtású szökőkutat az osztályteremben.

Ha úgy érzi, hogy van olyan tudományos kísérlete, amit szívesen bemutatna másoknak is, akkor jelentkezzen Ön is a következő linken, hogy osztálytermi tudományos kísérlete szerepelhessen a Scientix TV egyik következő epizódjában.

A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 17. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkeinkből elérheti:

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen