Megjelent a ScientiX TV első 2023-as adása, a 8.epizód!
2023/02/09 21:17
666 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalatainkat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor megközelítőleg húsz perces epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

scxtv

A „talk show” sorozat házigazdája Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Ez alkalommal minden az tanítási segédanyagokról, pedagógiai eszközökről szól. Ismerje meg az integrált STEM-oktatást, vagy STE(A)M-et, ahol az "A" az "all/minden" szót jelenti. Megismerheti a Choice, a STEAMonEdu és a STEAM IT projekteket.

Bemutatásra kerülnek az Intel leginnovatívabb eszközei és bemutatkozik egy német tanár, aki az Intel Skills for Innovation Starter Pack csomagjának osztálytermi gyakorlatáról mesél. Végül bemutatnak egy a színelméletről szóló új kísérletet, amely könnyen elvégezhető a diákokkal!

Az epizódokat és leírásukat az alábbi cikkeinkből elérheti:

Epizód 1,2,3

Epizód 4,5

Epizód6: A hatodik adás témája a környezeti nevelés. Beszélgetést hallgathatunk meg a Coolschools projekt koordinátorával, a Trane Technologies képviselőjével és egy olaszországi tanárral (Tullia Urschitz), aki a természetalapú megoldásokat sikeresen alkalmazta az osztályteremben. Láthatunk egy klassz kísérletet is, amivel tesztelhet Ön is osztályával természetalapú megoldásokat. LINK

Epizód7: A 2022-es év utolsó epizódjában a lehető stílusosabban búcsúzik a ScientiX TV. Barbara Quarta megosztja a nézőkkel a 4. Nemzetközi Scientix Konferencia legfontosabb pillanatait, eseményeit, bemutatnak egy klassz kísérletet, ami könnyedén elvégezhető a diákokkal és a színskála tanulmányozására ösztönzi őket. Végül pedig bemutatják a forgatásokon átélt legviccesebb pillanatokat. LINK

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

scxtv2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen