Mesterséges intelligencia az oktatásban - Megjelent a ScientiX TV 14. epizódja!
2023/11/07 15:52
1079 megtekintés

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

sctv

A Scientix TV ezen epizódja a mesterséges intelligenciáról szól. Megismerhetjük, hogyan használhatják a tanárok a gyakorlatban a mesterséges intelligenciát, hogyan befolyásolhatja a STEM (és más) munkahelyek jövőjét, és milyen irányelvek vannak érvényben a polgárok védelmére. A videóban még egy robot is elmagyarázza Isidora-nak, hogyan készíthetünk tantermi kísérleteket a ChatGPT segítségével!

Továbbá szó esik arról is, hogy az Airbus Alapítvány új alkalmazása segíthet a tanároknak felkészíteni a diákokat a mesterséges intelligencia által megváltoztatott jövőbeli munkakörökre és egy tanár a ChatGPT segítségével elkészít egy STEAM óravázlatot, amelyről visszajelzést is kap.

Hasznos linkek:

A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 14. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkeinkből elérheti:

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen