Mobil eszközök és alkalmazások az oktatásban? Beszéljünk róla!
2014/12/05 08:00
2944 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. – a néhány héttel ezelőtti esemény sikerén felbuzdulva – a Sulinet Tanár Klub keretében újra m-learning webináriumot tart. Szeretne többet tudni arról, hogyan használhatja a mobil eszközöket földrajz-, kémia- vagy akár magyarórán? Vegyen részt újra az Educatio Nonprofit Kft. ingyenes webináriumán, ahol megismerheti a mobil eszközök lehetőségeit a mindennapok pedagógiai gyakorlatában!

webi1

A szeptember végén tartott webinárium kapcsán számos pozitív visszajelzés érkezett, így az Educatio Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya újra meghirdeti a webináriumot, immáron a Sulinet Tanár Klub keretében! A Sulinet Tanár Klub – a jövőben rendszeresen jelentkező – érdekes, az oktatás aktuális trendjeit, jelenségeit, folyamatait körüljáró eseménysorozat, amelynek nyitóeseménye is lesz ez a webinárium.

webi2

A webináriumon helyet kap a Scientix (A természetudományok oktatásának európai közössége) projekt mellett számos mobil eszköz és alkalmazás bemutatása, az ezzel kapcsolatos – nemzetközi szinten is kiemelkedő – kutatási eredményeink bemutatása, illetve olyan applikációk kipróbálása, amelyeket az osztálytermekben is jól alkalmazhatunk.

A webináriumon való részvételhez csupán annyit kell tennie, hogy regisztrál az eseményre, majd belép a European Schoolnet konferenciaeszközként használt webinárium szobájába, amelynek elérhetőségét a webinárium előtt néhány nappal küldünk meg a regisztráltaknak.

Felhívjuk a leendő résztvevőink figyelmét, hogy a webinárium rögzítésre kerül.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon a linkre kattintva!

Az esemény és a webináriumszoba közvetlen elérhetőségét a regisztrált résztvevők az esemény előtt kapják meg emailben!

A webinárium időpontja: 2014. december 17. (szerda)

A webináriumon való részvételhez az alábbi eszközökre lehet szüksége:

  • mikrofon és fejhallgató
  • webkamera (opcionális)

A webinárium tervezett programja:

16.45-17.00Belépés a webináriumba
A szobába 16.45 perctől van lehetőség belépni. Kérjük, hogy legkésőbb 16.55 perckor érkezzen meg a szobába és ellenőrizze, hogy a technikai eszközök megfelelően működnek-e!
17.00-17.15Scientix - A természettudományos oktatás európai közössége
17.15-17.30M-learning az oktatásban - egyedülálló kutatás a hazai köznevelésben
kutatási beszámoló
17.30-18.00Mobil eszközök az oktatásban, tapasztalatok, ötletek
Mobil applikációk, eszközök az oktatás számos területén, hogyan használjuk, mit csináljunk, hogyan kezdjünk hozzá?
18.00-18.20Szabad diskurzus, jó gyakorlatok megosztása
18.20-18.30A tapasztalatok összefoglalása

Várjuk jelentkezését!

Ismerje meg a Scientix projektet!
AScientix - a természettudományok oktatásának európai közössége - azért alakult meg 2009 decemberében, hogy rendszeresen disszeminálja és megossza a természettudományok oktatásához kapcsolódó know-how-t és jó gyakorlatokat. A Scientix nyitott a tanárok, kutatók, döntéshozók, szülők, illetve minden érdeklődő számára. A projektben hangsúlyos helyet kap a digitális eszközök használata a természettudományos tárgyak tanításában és tanulásában. A projekt második szakaszában a Nemzeti Kontaktpont szerepét az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el.

Rendelkezik megvalósult vagy folyamatban lévő természettudományos, műszaki vagy matematikai projekttel (pedagógiai projekt, helyi vagy akár országos rendezvény)? Szeretné, hogy élményeit, tapasztalatait, tananyagait egy tágabb európai közösség, több tízezer európai pedagógus is megismerje? Ossza meg velünk projektötletét és tapasztalatait a scientix@educatio.hu email címen! Várjuk levelét!

Szeretne rendszeres Scientix hírlevelet kapni? Kattintson ide!

webi3

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen