Módszertanról online: jön a TeachUP!
2018/04/03 19:32
2523 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Hamarosan érkeznek a meghívók a TeachUP online kurzusokban való részvételre! Ön Gyakorló pedagógus vagy tanár szakos hallgató? Lehet, hogy az Ön intézménye is a kiválasztottak között van, így részt vehet az ősszel induló magyar nyelvű, ingyenes, MOOC-jellegű online kurzusokon. A TeachUP (Teacher Upskilling) egy olyan nemzetközi projekt, amely a tutori támogatás hatékonyságát vizsgálja online tanártovábbképzési és tanárképzési kurzusoknál.

teachup1

A TeachUP az Európai Bizottság az Erasmus+ programjának keretében valósul meg, hazai partnere az Oktatási Hivatal. A nemzetközi projektben 10 ország tanárai és tanárszakos hallgatói vesznek majd részt kurzusokon online.

A beválásvizsgálathoz az iskolákat a mérésért felelős partner választja ki úgy, hogy a kutatás reprezentatív legyen. Azok a pedagógusok és tanárszakos hallgatók, akiknek intézménye kiválasztásra kerül, a 2018/2019-es tanév folyamán részt vehetnek négy ingyenes online kurzuson, amelyet ha elvégeznek, oklevelet kapnak.

A magyar nyelvű kurzusok négy pedagógiai szempontból érdekes témakört érintenek, melyek a formatív értékelés, a személyre szabott tanulás, az együttműködés és a kreatív gondolkodás, s mindezek gyakorlati alkalmazása az osztályteremben.

A kurzusok hossza egyenként 3 hét, 9 óra. Nem kötelező mind a négy képzésre jelentkezni, vagyis ha valamelyik résztvevőt csak az egyik téma érdekeli, akkor önállóan is elvégezheti azt. További előny, hogy a munka kizárólag online zajlik, így a jelentkezők tetszőleges időbeosztásban haladhatnak. A kurzusok fontos eleme a résztvevők közötti kommunikáció és tudásmegosztás.

A részvételhez intézményi meghívás szükséges, de az egyének szintjén önkéntes: a tanárok és hallgatók egyénileg, szabadon dönthetik el, hogy feliratkoznak-e a kurzusokra.

Kapcsolat: TeachUP weboldal, Facebook, #TeachUP_eu, magyar koordináció

Részletes információk és meghívók hamarosan!

teachup2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen