Itt a MOOC a globális éghajlati válság tanításáról!
2020/04/15 20:26
1148 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A globális éghajlati válság témájának tantermi feldolgozása minden korábbinál fontosabb napjainkban, amikor új, fiatal aktivisták indítanak mozgalmakat a probléma súlyosságának hangsúlyozása érdekében. A kurzus keretében a résztvevők megismerhetik az éghajlati válság hátterében álló tudományos tényezőket, illetve a témában folytatott vitákat. Emellett vonzó és hatékony tanítási módszereket is bemutat a kurzus, melyekkel megragadhatja diákjai érdeklődését.

moocglob

A Föld globális éghajlata folyamatosan változik, és ez számos kihívást támaszt bolygónk és a rajta élő organizmusok számára egyaránt. Az „Addressing the Global Climate Crisis in Your Classroom” (Hogyan tanítsunk a globális éghajlati válságról tanóráinkon?) című új online Teacher Academy kurzuson tartalmi elemekkel kiegészített tanítási módszereket ismerhet meg, melyek felhasználásával új tantermi tevékenységeket dolgozhat ki, tudományos tényekre építve dolgozhatja fel diákjaival ezt a témát, és a fenntarthatósághoz kapcsolódó projekteket és tevékenységeket hajthat végre.

Az éghajlati válság interdiszciplináris téma, ami több tantárgyhoz is kapcsolódik, ezért kihívást jelent a feldolgozása, ugyanakkor izgalmas lehetőségeket is rejt. A tudományos eredmények megismerése megváltoztathatja a tanulók hozzáállását és életmódbeli változás is kísérheti. 

Alapvető információk

  • Résztvevők köre: bármely szakos tanárok, akik szeretnék feldolgozni az éghajlati válság és a fenntarthatóság témáját a tanórán
  • Kurzus hossza: 5,5 hét
  • Heti szükséges munkamennyiség: 3-4 óra hetente
  • Munkanyelv: Angol
  • Kezdés: 2020.04.27
  • Befejezés: 2020.06.03
  • Regisztráció ezen a linken.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen