MOOC-olj a European Schoolnet-tel!
2018/02/15 09:46
2795 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Europen Schoolnet idén is több online kurzussal támogatja a pedagógusok, szakemberek munkáját. A színes képzési kínálatban olyan központi témák kapnak helyet mint az online biztonság, a kutatáslapú tanítás és az európai digitális örökség felhasználása. A képzések hossza általában 4-8 hét, a munka nyelve angol. A résztvevők a program sikeres elvégzését követően oklevelet kapnak.

laptop-2557572_960_720

Íme a 2018-as online kurzuskínálat:

• Iskolai informatikai rendszer üzemeltetése (elkezdődött: 2018. január)

A kurzus során a rendszergazdák egy fejlesztési tervet készítenek, amely segítséget nyújt abban, hogy optimálissá tegyék az iskolai informatikai hálózatot olyan módszerek használatára mint pl. a Bring Your Own Device!(Hozd a saját eszközöd!)

• Online biztonság MOOC (elkezdődött: 2018. február)

A MOOC célja, hogy felhívja a figyelmet az online biztonság fontosságára és gyakorlati tanácsokkal segítse a tanárokat olyan fontos témákban mint az álhírek, az internetes bántalmazás vagy a sexting.

• Kutatásalapú tanítás az élettudományok területén (kezdés: 2018. március)

A képzés segítséget nyújt azoknak a tanároknak, akik szeretnék a kutatásalapú tanulást és tanítást kipróbálni az osztályteremben.

• Az MTMI (matematika, természettudományos, műszaki és informatikai) életpályák iránti érdeklődés felkeltése (kezdés: 2018. április)

A kurzus célja, hogy felkészítse a pedagógusokat arra, hogyan tudják felkelteni a gyerekek érdeklődését a természettudományos szakmák, foglalkozások iránt.

• Technológiával gazdagított tanítás támogatása (kezdés: 2018. április)

A képzés felkészíti a szakpolitikai döntéshozókat, igazgatókat és tanárokat arra, hogyan használjanak egy tanári digitális kompetenciát mérő önértékelési eszközt, majd hogyan hozzanak létre eljárásokat, irányelveket.

• Az európai digitális kulturális örökség felhasználása az oktatás területén (kezdés: 2018. április)

A pedagógusok ötleteket kaphatnak arra, hogyan használják fel a tanítás során az Europeana Gyűjteményeket.

• Az MTMI ott van mindenütt! (kezdés 2018. szeptember)

A kurzus célja, hogy segítsen a tanároknak motiválni a diákokat azáltal, hogy megmutatja az összefüggéseket a természettudományos tantárgyak és a való világ között.

Minden kurzus elérhető online a képzések lezárulta után is, így a kíváncsi és tanulni vágyó tanárok, szakemberek a későbbiekben is hozzáférnek, ha esetleg nem sikerült a megadott időtartamon belül elvégezni a képzést. A kurzusokról bővebb információ és jelentkezés az alábbi linken lehetséges: http://www.europeanschoolnetacademy.eu/

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen