Honnan jön az energiánk 2050-ben? - Nemzetközi fotópályázat
2013/07/30 15:45
1344 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Csökkentjük energiafelhasználásunkat vagy több energiát fogunk használni, mint valaha? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ, ha megnézzük, milyen energiaforrásokat építünk ki ma. Amikor energiát importálunk a szomszédainktól vagy olajat szállítunk messze földről, az ugyanúgy egy választás eredménye, mint a középületek szigetelése vagy a napelemek a háztetőkön. Te mit gondolsz: hogyan kellene kinéznie a jövő energia-mixének?

Ki fizet az energiáért? Magáncégeknek, az államnak vagy a lakosságnak mekkora szerepe legyen az energiaellátás kiépítésében és működtetésében? Milyen szerepet szánunk a közbankoknak az energiajövőnkben?

Ténylapjaink inspirációt adhatnak, melyekben körüljárjuk, hogy szerintünk milyen célokra kellene, illetve nem kellene befektetnie ezt a pénzt a közbankoknak. A fosszilis- és atomenergiától való függőségünkkel, a megújuló energiaforrások körüli tévhitekkel és az energiabiztonság koncepciójával foglalkoztunk. Most a Te szempontjaidra vagyunk kíváncsiak.

Új energiaforrásokat fejlesszünk ki, vagy gazdálkodjunk jobban a ma ismertekkel? Használunk-e még 2050-ben olajat, szenet vagy gázt energiatermelésre? Egy szó, mint száz: szerinted hogyan fest Európa energia-jövője?

Ragadj kamerát és küldj fotót arról, hogyan látod Európa energiajövőjét 2050-ben! A legjobb fotókat Brüsszelben forgalmas helyen kiállítjuk, és a nemzetközi nyertes, valamint a legjobb magyar fotó és a közönségdíjas magyar fotó készítője is értékes díjat kap!

A felhívás mindenkinek szól, akinek elképzelése van az energia-jövőről és van egy jó fotója!

A fotók beküldésének határideje: 2013. szeptember 22.

A pályázat szabályai, pályázási feltételek:

Teljesen kitöltött és aláírt jelentkezési lap, szkennelve (minden fotóhoz külön)
Nagy felbontású saját fotó (jpg, bmp, legalább 3300x2340 pixel, 200 dpi ) arról, hogyan képzeled el Európa energia-jövőjét

Küldd a jelentkezési lapo(ka)t és a fotó fájl(oka)t egy e-mailben a következő e-mail címre: alexa(kukac)mtvsz.hu. 

Egy pályázó maximum 3 fotót küldhet be (mindegyik fotóhoz külön jelentkezési lapot kérünk).

További, részletes leírás a pályázatról itt: www.mtvsz.hu/fotozd_le_europa_energia_jovojet

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen