Nézze a világot STEM szemüvegen keresztül! „STEM-tévézzen” velünk!
2022/07/22 17:16
2405 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2022. április 29-én indult el a Scientix projekt TV pilotja, az első olyan műsor, ahol a világot STEM-szemüvegen keresztül nézhetjük.

science1 A Scientix TV mindenekelőtt arra törekszik, hogy köszönetet mondjon mindazoknak a tanároknak, akik nap mint nap a STEM-oktatás fejlesztésén fáradoznak, és a készítők remélik, hogy a műsor egy olyan találkozóhellyé válik, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalatainkat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A természettudományos oktatásban érdekelt iparági partnerek és a STEM tanárok együttműködéséből született műsornak számos célja van és minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoz fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig. Minden rész körülbelül húsz percig tart, mely során interjúkat, panelbeszélgetéseket, versenyeket és számos, a STEM-oktatáshoz kapcsolódó tevékenységet láthat a néző.

A „talk show” sorozat házigazdája Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Eddig megjelent és megtekinthető Scientix TV epizódok a YouTube csatornán

Epizód 1.

Az első rész fő témája a STEM Discovery Campaign 2022. A műsorban interjúkat láthatunk tanárokkal, információkat kaphatunk az iparági partnerektől és egy „őrült” tudományos kísérlet szemtanúi lehetünk.

Epizód 2.

A második epizód témája a motiváció: hogyan motiváljuk magunkat az STEM-oktatás egyre nagyobb igényekkel jelentkező területén; hogyan motiválhatják a tanárokat olyan külső tényezők, mint az különböző elismerések, díjak; és mit tudnak az iparági szereplők nyújtani a tanárok motiválására.
Az interjúkkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és házilag elvégezhető kísérletekkel teli mintegy 20 percben a műsor célja ezúttal is az oktatás és egyben a szórakoztatás.

Epizód 3.

A vakáció ideje alatt a harmadik epizód témaválasztása abszolút aktuális, egy „szünidei téma”, ami nem csak a tanárokat foglalkoztatja: a nyári tanulási veszteség, tudásvesztés vagy más néven a "nyári csúszda". Ebben a tévé showban előadást tart a STEM Alliance koordinátora arról, hogy az AMGEN cég hogyan támogatja a STEM oktatást és a nézők interjút láthatnak egy, a témában jártas tanárral, végül pedig izgalmas fizikai kísérlet szemtanúi lehetnek.

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

science2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen