Novigado projekt zárókonferencia – inspiráló előadások nemzetközi előadóktól
2022/05/10 16:22
1073 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Novigado projekt "Aktív tanulás / inspiráló előadások" nevű zárórendezvényén, áttekintést kaphatunk az elért eredményekről, valamint projektrésztvevők, érdekelt felek rövid beszámolók formájában megosztják saját inspiráló történeteiket. Az előadások során nemzetközi oktatási szakemberek elméleti és gyakorlati betekintést nyújtanak az aktív tanulással, az innovatív tanulási környezetek kialakításával és a tanárok szakmai fejlődésével kapcsolatos tapasztalatokba, lehetőségekbe és ötletekbe.

novigado

Részvétel:

Az eseményt online szervezik (MS Teams), így minden érdeklődő részt vehet rajta. Szeretettel várnak minden európai, nemzeti, regionális és helyi szinten érdekelt oktatási szereplőt, beleértve a szakpolitikai döntéshozókat (nemzeti és regionális szinten), az FCL (Future Classroom Lab) iparági partnereket, a pedagógusok szakmai továbbképzésével foglalkozó tanárképzőket, a rugalmas tanulási terek fejlesztésében részt vevő szakértőket/kutatókat, tanárokat és intézményvezetőket is.

A program angol nyelven zajlik!

Időpont: 2022. május 17., kedd, 14.00-17.30 CEST, online

Tervezett program:

14:00 | Bevezető: Marcin Polak, Think! Alapítvány, Novigado koordinátor
14:20 | Stephen Heppell professzor előadása
14:45-15:25 | Aktív tanulás / előadások
15:25 | Szünet
15:40 | Aktív tanulás / előadások
16:20-17:00 | Aktív tanulás / beszélgetések
17:00 | Bart Verswijvel, a European Schoolnet és Marcin Zaród, a Think! Alapítvány/Academy of Learning közös előadása „Következtetések és ajánlások a Novigado projektből” címmel
17:30 | A konferencia vége

Néhány példa az előadások témáiból:

  • Planning an active lesson in every classroom / Dr. Barbara Ostrowska
  • 6 steps toward school innovation - a Future Classroom Lab in France / Xavier Garnier
  • Supporting Teamwork in Ambient Learning Spaces / Dr. Annelies Raes
  • The role of technology in active learning / Adil Tugyan
  • Getting Rid of Obstacles for Learning - Sensors and wearables in Innovative Learning Spaces / Sampo Forsström and Mikko Horila

A résztvevők digitális tanúsítványt kapnak a részvételről.

Regisztráció itt elérhető.

A NOVIGADO projektről röviden:

novigado2 A Novigado projekt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy támogassa az iskolákat és más az oktatásban tevékenykedő, érdekelt feleket a hagyományos, tanárközpontú osztályteremből az aktív tanulást elősegítő tanítási gyakorlatokra való áttérésben, innovatív tanulási környezetek megteremtése és a megfelelő IKT használatának segítségével. E célok elérése érdekében a projektpartnerek az elmúlt 2,5 év során kidolgoztak egy aktív tanulási referencia-keretrendszert, egy iskolai kapacitásépítő programot, valamint egy részletes, az innovatív tanulási terek kialakításával kapcsolatos iránymutatást, elérhetővé tettek 13 (lengyel, török, portugál és francia) esettanulmány is, létrehoztak egy online tanulási forgatókönyv készítő eszközt és megalkottak egy tömeges nyílt online kurzust (MOOC). További információk a Novigado-ról itt.

AZ FCL-ről röviden:

novigado3 A European Schoolnet Future Classroom Lab (FCL) egy olyan inspiráló tanulási környezet Brüsszelben, amely lehetőséget és teret ad tanároknak, iskolavezetőknek, tanárképzőknek, szakpolitikai döntéshozóknak és más az oktatásban érdekelt feleknek innovatív pedagógiai gyakorlatok és technológiák felfedezésére. Az idén 10 éves évfordulóját ünneplő FCL továbbra is olyan kulcsfontosságú kihívásokra összpontosít, mint a technológiailag gazdag tanulási környezetek, a diákközpontú pedagógia iránti növekvő érdeklődés, a tananyagközi megközelítések, valamint a fizikai tanulási környezetek korszerűsítésének leghatékonyabb módszerei.

További információk angolul és a magyar nyelvű információs oldal elérhetőségei:

Az esemény támogatói és szervezői:

novigado4

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen