Filmes és fotós nyári táborok
2012/06/07 08:00
1795 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Kedvezményesen lehet jelentkezni július 10-ig a PASSPORT CONTROL 24. - MEDIAWAVE Nemzetközi Művészeti Táborokba.

A MEDIAWAVE filmes, fotós, építészeti, slam poetry és zenei alkotótáboraiba hívja az érdeklődő diákokat, hallgatókat. Július 30 és augusztus 5 között Kisharsányban. A MEDIAWAVE Fesztivállal egy időben, 1991-ben indul el először a nyári alkotótábor, mely 2006 óta nemzetközi alkotóműhelyként is működik.  Filmtábor A táborban lehetőség van filmtervek kidolgozására és esetleg megvalósítására is.

A rendezés és a forgatókönyvírás mellett operatőrök és vágásban gyakorlottak is jelentkezhetnek. Július 30 és augusztus 5 a tábor eredeti időpontja, ám ha nem jelentkeznek elegen, a tábort lerövidítve augusztus első hetére csúsztatják.  Fotótábor A jelentkezők gyakorolhatják a koncert-, portré-, és a tájképek késztését. A digitális formátum mellett analóg képkészítésre is van lehetőség. A tábor tervezett időpontja július 30-augusztus 5. ám itt is fennáll a csúszás lehetősége a jelentkezők számától függően. A táborokba 16 éves kortól lehet jelentkezni.

Az alkotótáborok segítséget nyújtanak az alkotóművészetek iránt érdeklődőknek, hogy megtalálják miben tehetségesek igazán, melyik művészeti ág, vagy szakma irányában érdemes tovább képezniük magukat. A táborokban továbbá a gyakorlatorientált műhelymunka révén fontos szakmai ismerteket szerezhetnek a résztvevők. Kezdők, érdeklődők ugyanúgy jelentkezhetnek, mint a gyakorlottabb fotósok vagy filmesek. Rövid elméleti előadások segítik a szakma alapjainak elsajátítását, amit önálló és csoportos munka követ. A munkát rendező, operatőr, vágó, világosító és hangmérnök szakemberek segítik.

A műhely végén az elkészült filmeket és fotósorozatokat záróvetítés során bemutatjuk és értékeljük. A legtöbb szavazatot kapott alkotó elismerésben, ajándékban részesülnek, valamint a következő workshopban való ingyenes részvételt nyerhetnek. A jelentkezés feltétele a jelentkezési lap kitöltése, egy rövid önéletrajz, egy fotó a jelentkezőről és egy saját film, vagy fotósorozat bemutatása. Az összes információ megtalálható a  passportcontrol honlapján.

Te szívesen kipróbálnád magad valamelyik területen? Kommentben meséld el!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen