Nyelvtudás hete szeptemberben
2012/09/06 08:00
1492 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

doyouspeakenglish_520

A látogatók értesülhetnek az újdonságokról, kipróbálhatnak nyelvórákat és megismerkedhetnek az internetes nyelvtanulás előnyeivel, formáival. Szó lesz továbbá a nyelvvizsgákról és különböző technikai újdonságokról a nyelvoktatás területén.

A rendezvény mindenkinek érdekes lehet, aki egy új nyelv tanulását tervezi és szeretne rövid idő alatt eredményessé válni, használható tudást szerezni. Ugyanakkor tanárokat is várnak, hiszen lesznek előadások a hatékony, eredményes tanításról, külföldi munkalehetőségekről.

Természetesen szép számmal lesznek kiállítók is, akik akciókkal és kedvezményekkel várják a vásárlókat, valamint meglepetéseket, ajándékokat kínálnak a látogatóknak.

Az idei alkalommal először lesz gyerekszáj-szekció, ahol a szülők kaphatnak tanácsot a gyermekek nyelvoktatásával kapcsolatban.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete az ország 50 pontján szervez nyelvi és kulturális programokat egészen szeptember 15-ig, melynek keretében nyelviskolák segítenek az érdeklődőknek informálódni, dönteni és választani az iskolák és nyelvek kínálatából.

lesznek ingyenes bemutatóórák, próbanyelvvizsgák, akciós nyelvkönyvvásár, koncertek és egyéb előadások.

Ezek mellett az egyesület elindítja a Hello, tourist! akciót. A nyelvtanárok az ország adott pontjain beszélgetnek a járókelőkkel és rábírják őket a nyelvtanulásra.

Szeptember 15-én, a Nyelvtudás Napja rendezvénnyel ér véget a programsorozat, melynek célja, hogy minél több embert rábírjon a nyelvtanulásra, hiszen Magyarországon uniós összesítésben igen kevesen beszélnek idegen nyelveket (a lakosság mindössze 35 százaléka beszél legalább egy idegen nyelven).

További információk a Nyelvparádé és a Nyelvtudás napja honlapokon.

Milyen nyelveken beszélsz vagy melyiket szeretnéd megtanulni? Írd meg nekünk kommentben!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen