Nyerj egy SzemTanút!
2012/12/07 08:00
850 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

Hallottatok már a SzemTanú című, nemrég megjelent könyvről? Ha igen, akkor bizonyára örömmel halljátok, hogy most meg is nyerhetitek, ha nem, akkor viszont itt az ideje, hogy megismerkedjetek vele - hátha rögtön a polcra is tehetitek!

mult_hirei_2

A SzemTanú – Történelem napilapstílusban újszerű történelemszemlélete merőben eltér attól, amit megszoktunk – olvasóinak megmutatja, hogy a történelem nem azonos valamiféle poros múlttal, hanem egymást követő jelenek sorozata. Az egyetemi tanárokból, kutatókból és szakértőkből álló kiváló szerzőgárda írásai érdekfeszítő stílusban festenek sokszínű képet a választott korszakról.

A könyv újdonsága abban rejlik, hogy a mai újságok nyelvezetét, rovatneveit, arculatát alkalmazza régmúlt idők történéseinek bemutatására. Ezzel a szellemes fogással eléri, hogy hitelesen, mégis játékos, szórakoztató, sokszor humoros formában hozza közelebb a történelmet az érdeklődőkhöz.

Olvashatunk benne exkluzív interjút többek között Pilátussal és Kolumbusszal, oknyomozó riportot Attila temetéséről, beszámolót a pápa és az angol király zavaros ingatlanügyleteiről, elemzést a Római Birodalom gazdasági stabilizációs programjáról vagy hirdetést egy 9. századi kínai buddhista kolostor nyomdai szolgáltatásairól. A SzemTanúban megtalálhatók a kedvenc újságainkból ismerős rovatok, mint Politika, Gazdaság, Gasztronómia, Divat, Társasági hírek, Orvosi tanácsok, Várható időjárás, Tudomány, Környezet, Sport, Kultúra, Slágerlista, Bestsellerlista és még sok más.

A SzemTanú – Történelem napilapstílusban sorozatnak indul, első kötete a Kr. e. 100 – Kr. u. 1500 közötti korszak magyar és nemzetközi eseményeit ismerteti 224 oldalon, több mint 600 témakörrel, mintegy 300 illusztrációval.

Hogyan nyerheted meg a könyvet?

Nem kell mást tenned, mint regisztrálnod a Sulinet portálra, belépned a SzemTanú - Történelem napilapstílusban csoportba, majd ott Márton Andrásnak elküldeni a helyes választ erre a három kérdésre (a helyes választ beküldők közül sorsolással választja ki a kiadó a nyertest):

A középkori Európa kedvelt desszertjei közül melyik származik az araboktól?

A. tejberizs
B. tejes omlett
C. almatorta

Milyen lakóépületekben laktak a Kolumbusz előtti időkben az észak-amerikai puebló indiánok?

A. Jurta-szerű építményekben
B. Vályogházakban
C. Sziklákba vájt lakásokban

A hagyomány szerint melyik csatában vett részt a X. század végén az a gyászmagyaroknak nevezett hét vitéz, akiket levágott füllel indítottak útnak, hogy a magyar sereg vereségét hirdessék?

A. Lech-mezei csata
B. Merseburgi csata
C. Pozsonyi csata

Beküldési határidő: 2012. december 15., szombat

Ha esetleg Te leszel a nyertes, gratulálunk, ha nem, akkor sem érdemes bánkódni, mert rövidesen egy sokkal összetettebb és hosszabb távú játékkal jelentkezünk majd!

Sok szerencsét!

A játék szervezője és lebonyolítója a könyv kiadója!