Taníts ökosan! - Ökotábor fiatal pedagógusoknak
2013/12/20 12:04
2384 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ökotovábbképzési lehetőség fiatal pedagógusoknak, pályakezdőknek, végzősöknek! Akik szeretnék a jövő generációját még felkészültebben "taní-tani". Az ökotárbor 15 fő számára nyitott Egerben. Akár szakdoga is lehet belőle!

A jelentkezés feltételei

Unod már az iskolapadot, de szeretnél fejlődni? Nincs még munkatapasztalatod? Kreatív vagy és a csapatmunka sem jelent számodra gondot? Akkor várják jelentkezésedet az Egerben megrendezésre kerülő 4 napos programunkra. A Harmónium Egyesület fiatal tanárok és pedagógia szakos hallgatók jelentkezését várja környezetvédelmi témájú táborára.

Mottó: Minden óra tematikájába beépíthetők a fenntarthatósági ismeretek és a környezetvédelem!

A Nemzeti Alaptanterv előírásai szerint a környezetvédelem nem önálló tárgyként, hanem integráltan oktatandó. Éppen ezért célunk segítséget nyújtani és eszközöket adni a fiatal, pályakezdő tanárok és végzős hallgatók számára a fenntarthatósági kérdések integrálására, saját tantárgyuk tematikájába. A négy napos program olyan gyakorlati tudást biztosít, amelyet pályakezdő pedagógusok hasznosítani tudnak majd munkájuk során, bármely szakterületen. A tábor részvevői a konkrét feladatoktól kezdve a csoportmunkáig különböző gyakorlati módszerekkel ismerkedhetnek meg. Az érintett témakörök között szerepel többek között az újrahasznosítás, a víztakarékosság, a közlekedés, az étkezés, fényszennyezés és a közösségi média használata, stb.

okosuli520

A pályázók köre

  • bármely szakos, friss diplomás pedagógus vagy
  • végzős pedagógia szakos hallgató, aki még
  • a 26. életévét nem töltötte be
  • érdeklődik a környezetvédelem iránt és érdekli az integrált környezeti nevelés.

A pályázati anyagnak tartalmazni kell a jelentkező önéletrajzát és motivációs levelét. A motivációs levélben a jelentkezőnek meg kell indokolnia, hogy miért jelentkezik a programra. Másrészt a pályázótól olyan kreatív feladatjavaslato(ka)t várunk, amelyben megjelenik a környezettudatos szemléletmód. A célcsoport a 12-14 éves korosztály. A feladatoknak természetesen kapcsolódnia kell a pályázó szakjához. Például egy matematika szakos hallgatótól/tanártól olyan matekpélda ötleteket várnak, amelyben megjelenik a környezetvédelem.

A pályázat benyújtása elektronikus úton történik. A jelentkezéseket Ökotábor tárgy néven a következő e-mail címre várják: harmoniumegyesulet@t-online.hu

  • Beadási határidő: 2014. január 06. (péntek) éjfél [meghosszabbított határidő]
  • Elbírálás időpontja: 2014. január 10. (péntek)
  • A tábor várható időpontja: 2014. február első felében (várhatóan 2014. február 06-09)

A tábor alatt az ellátás (étkezés, szállás) és az oktatás biztosított, az utazást a résztvevő állja!

Helyszín: Eger (Eszterházy Károly Főiskola)

A pályázatokat a Harmónium Egyesület környezeti nevelője, valamint elnöksége választja ki. A nyertes 15 főt e-mailben értesítik az eredményről.

További információ kérhető: info@harmonium.hu, +36-1-2103090

A jelenlegi program célja az ökológiai szemléletformálás és a környezettudatos viselkedési módok széleskörű elterjesztése.

További részletek a szervezetről és a pályázatról itt: www.harmonium.hu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen