Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

4 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

4 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

4 éve
A kategória cikkei
Ismerje meg a SEER-t!

Ismerje meg a SEER-t!

A STE(A)M Európai Oktatási Ütemterv (SEER) elindította weboldalát, ahol a projektről, a megvalósításban résztvevő partnerekről és a legfrissebb hírekről, például a projekt által szervezett "Szakemberek vissza az iskolába" versenyről lehet tájékozódni, melynek célja az volt, hogy a már szakmában dolgozó MTMI szakemberek (mérnökök, kutatók, technikusok, HR managerek stb.) meglátogassák az iskolákat és különböző, programokban vegyenek részt az iskolával együttműködve, ezzel is felkeltve a diákok és a tanárok érdeklődését az MTMI karrierek és munkák iránt.
5 hónapja
STEM School Label / Az MTMI Iskola Minősítés

STEM School Label / Az MTMI Iskola Minősítés

A STEM School Label hálózata egyre bővül! Jelenleg több, mint 1000 iskola kapta meg Európa szerte a Competent/Megfelelő szintű minősítést, és 18 iskola rendelkezik a Proficient/Tapasztalt címkével. Eddig 6 iskola mutatott be kiemelkedő gyakorlatot a STEM-iskolák valamennyi kritériumának teljesítésében, és kapta meg a Expert/Szakértő címkét. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi is az a STEM School Label, és hogyan szerezheti meg a minősítések egyikét, nézze meg videósorozatunkat itt, és csatlakozzon az iskolahálózathoz!
5 hónapja
Megjelent a ScientiX TV második 2023-as adása

Megjelent a ScientiX TV második 2023-as adása

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.
7 hónapja
Szabadítsa fel a peersupport erejét Ön is!

Szabadítsa fel a peersupport erejét Ön is!

Keresi a módját, hogy miként motiválja, vonja be a diákokat és keltse fel érdeklődésüket a tanórák során? Szeretne támogató és együttműködő tanulási környezetet teremteni az óráin? Szeretne olyan befogadó környezetet létrehozni, amely elősegíti a tanulási folyamatokat és a személyes fejlődést?
7 hónapja
A Sulinetwork-díj nyertesei 2023-ban

A Sulinetwork-díj nyertesei 2023-ban

2023. március 7-én az Oktatási Hivatal online megrendezett VIII. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor a Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.
7 hónapja
Játékalapú tanulás?

Játékalapú tanulás?

Szeretné megtudni, hogyan segíthetnek Önnek a játékok abban, hogy vonzóbb és tartalmasabb tanulási élményeket nyújtson a diákjai számára? Akkor csatlakozzon a Games in Schools 2023 új angol nyelvű MOOC-hoz, hogy felfedezhesse a játékalapú tanulás osztálytermi lehetőségeit!
7 hónapja
Time to Seed a Future!

Time to Seed a Future!

A EUNA hamarosan induló kurzusán a résztvevők olyan eszközöket és ismereteket sajátíthatnak el, amelyekkel könnyedén bevonhatják a diákokat a tanórák során a természetvédelem valós dilemmáiba, miközben alapvető tudományos fogalmakat taníthatnak meg a TiME ( Home - TiME · This is My Earth (this-is-my-earth.org) által kidolgozott módszertan szerint. A kurzus résztvevői a diákok e témákról szóló vitákba való bevonásával cselekvési terveket készíthetnek, ezáltal segíthetnek nekik megérteni a biodiverzitás szempontjából kiemelten fontos területek védelmének, és a természetvédelemben játszott szerepüknek fontosságát. A kurzus 2023. április 3-tól május 10-ig tart.
7 hónapja
Nem idegen többé a digitális világ!

Nem idegen többé a digitális világ!

A Future Classroom Lab, azaz a Jövő Osztályterme egy egyedülálló és inspiráló tanulási környezet Brüsszelben, amely arra ösztönzi az odalátogató pedagógusokat, hogy újragondolják a pedagógia, a technológia és a tervezés szerepét osztálytermeikben. A European Schoolnet (EUN) 2012 óta ezen a helyen fizetős szakmai továbbképző tanfolyamokat is szervez. A képzési lehetőségek között többnyire 2-5 napos workshopok és kurzusok szerepelnek, amelyek a modern tanítás kihívásaival és az innovatív jövő osztályterme koncepcióval foglalkoznak.
7 hónapja
Új MOOC a láthatáron!

Új MOOC a láthatáron!

A mesterséges intelligencia erejének kibontakoztatása az oktatásban ma már nem science fiction, ezzel a témával ismertet meg minket az új Unlocking the Power of AI in Education című angol nyelvű kurzus, amelynek célja, hogy a tanárok alapvető ismereteket szerezzenek a mesterséges intelligenciáról, vagyis az AI (Artificial Intelligence)-ról. A kurzus 2023. március 13-tól április 19-ig tart.
7 hónapja
Vegyen részt Ön is az Europeana kurzuson!

Vegyen részt Ön is az Europeana kurzuson!

A kulturális örökség döntő szerepet játszik az oktatásban. Bár a nyelvek és a tanulási forgatókönyvek világszerte különbözőek, de abban egyetérthetünk, hogy a jelen megértéséhez mindannyiunknak először a múltba kell tekintenünk.
7 hónapja
1234567 / 126

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen