Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

1 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

1 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

1 éve
A kategória cikkei
MOOC a globális éghajlati válság tanításáról!

MOOC a globális éghajlati válság tanításáról!

A globális éghajlati válság témájának tantermi feldolgozása minden korábbinál fontosabb napjainkban, amikor új, fiatal aktivisták indítanak mozgalmakat a probléma súlyosságának hangsúlyozása érdekében. A kurzus keretében a résztvevők megismerhetik az éghajlati válság hátterében álló tudományos tényezőket, illetve a témában folytatott vitákat. Emellett vonzó és hatékony tanítási módszereket is bemutat a kurzus, melyekkel megragadhatja diákjai érdeklődését.
5 hónapja
Új MOOC: az iskola Mars-küldetésre készül

Új MOOC: az iskola Mars-küldetésre készül

Az iskola Mars-küldetésre készül MOOC első kézből kínál adatokat és eszközöket azon MTMI tanárok számára, akik a tanulóikkal szeretnék felfedezni a Mars-küldetések témáját, és hogy mit tudhatunk meg ezáltal a Földről.
6 hónapja
Sulinetwork-díj 2020

Sulinetwork-díj 2020

A hagyományoknak megfelelően idén is három lelkes szakember vehette át a Sulinetwork-díjat. Az ünnepélyes díjátadóra az V. Országos Szaktanácsadói Konferencia keretében került sor 2020. február 18-án. Az IKT területen jártas oktatók az elismerés mellett Szanyi Borbála szobrászművész kisplasztikáját kapták.
7 hónapja
Tartson osztályában Web We Want foglalkozásokat!

Tartson osztályában Web We Want foglalkozásokat!

2020. február 11-én újra megrendezésre kerül a nemzetközi Biztonságos Internet Nap, melyen a világ több mint 150 országából vesznek részt érdeklődő tanárok, diákok. Az eseményhez kapcsolódóan Önnek is lehetősége van osztályában speciális az internethez kapcsolódó jogokat és kötelességeket bemutató foglalkozásokat tartani, ezzel segítve a 13-16 éves fiatalokat, hogy fejlesszék kreatív és kritikus gondolkodási készségeiket és tudatosabban, így biztonságosabban használják az internetet.
8 hónapja
Közeledik a Biztonságos Internet Nap!

Közeledik a Biztonságos Internet Nap!

2020. február 11-én, kedden szerte a világon milliók egyesítik erejüket az „Együtt a jobb internetért” SID kampányban. A globális, de egyben a helyi közösségek által támogatott Biztonságos Internet Nap ma már több mint 150 országban ösztönzi arra az embereket, hogy közösen tegyenek lépéseket a jobb internet megteremtésének érdekében.
8 hónapja
ADJ EGY ÖTÖST! iskolai szemléletformáló program

ADJ EGY ÖTÖST! iskolai szemléletformáló program

„Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt!” Idén is nemes célokért és értékes jutalmakért szállhatnak versenybe az általános iskolai felső tagozatos és középiskolás - 10-18 éves - diákcsoportok az „ADJ EGY ÖTÖST!” szemléletformáló program keretében, amelynek célja, hogy a felnövekvő generációk fogyatékossággal kapcsolatos attitűdjét személyes találkozásokon és élményeken keresztül kedvező irányba befolyásolja. Még mindig van lehetőség jelentkezni, hiszen a pályázatok 2020. február 28-ig nyújthatók be, míg a pályaművek megvalósítására 2020. április 30-ig van idejük az érdeklődőknek.
8 hónapja
Óravázlat-fejlesztési pályázatok

Óravázlat-fejlesztési pályázatok

A European Schoolnet két pályázati lehetőséget hirdet pedagógusok számára. Fejlesszen óravázlatot a természetalapú megoldások vagy a világűr témakörében, és legyen része egy nemzetközi csapatnak! Jelentkezési határidő 2020. január 27.
8 hónapja
Az iskolai vezetés átalakítása

Az iskolai vezetés átalakítása

Az EUN 2020. február 3-án induló MOOC-jának a témája ezúttal nem más, mint az iskolai vezetés és az osztott irányítás lehetősége az intézményekben. Az online kurzus L2C projektben létrejött mintára épít, és az ottani tapasztalatokat felhasználva segíti az iskolai irányítás megújítását.
9 hónapja
A 3R és az állatok szerepe a kutatásban

A 3R és az állatok szerepe a kutatásban

2020. január 13-án egy tömeges, nyílt online kurzus indul középiskolai tanárok számára. A MOOC központi témája, hogyan lehet az állatokat helyettesíteni a tudományos kísérletek során. A kurzus leginkább a biológia és természettudományos tárgyakat oktató tanárokat célozza, de bárki jelentkezhet, akit érdekel a téma.
9 hónapja
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
10 hónapja
1234567 / 118

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen