Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

4 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

4 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

4 éve
A kategória cikkei
Hamarosan itt a Biztonságos Internet Nap!

Hamarosan itt a Biztonságos Internet Nap!

Minden év februárjában szerte a világon milliók csatlakoznak „Együtt a jobb internetért” Safer Internet Day -SID kampányhoz. A globális, de egyben a helyi közösségek, informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik által támogatott Biztonságos Internet Nap közel 200 országban hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire.
8 hónapja
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
8 hónapja
Adathasználat a tanárképzésben szeminárium

Adathasználat a tanárképzésben szeminárium

Vegyen részt az EUN Academy Hatékony adathasználat a tanárképzésben című tematikus szemináriumán, amely online formában kerül megrendezésre 2023. január 18 és 19-én! Az oktatásban a helyes adathasználat kérdése egyre jobban előtérbe kerül, különösen a COVID-19 járvány óta. A digitális eszközök fokozott használata és az egyre nagyobb teljesítményű adat alapú eszközök elérhetőségének lehetősége megkívánja, hogy a pedagógusok és a tanárképzők rendelkezzenek az adatok hatékony és etikus felhasználásának képességével.
8 hónapja
 Újra Környezetalapú Megoldások a Tanórán MOOC !

Újra Környezetalapú Megoldások a Tanórán MOOC !

Mindannyian egyre inkább tudatában vagyunk a környezeti változásoknak és ismerjük ezek mindennapi életünkre és a társadalomra gyakorolt hatásait. Elég csak az elmúlt nyárra gondolni, amikor a szokatlanul aszályos időszakban saját kertünkben, vagy a szántóföldeken száradtak ki a növények.
8 hónapja
Ünnepelje együtt a CodeWeek 10. születésnapját!

Ünnepelje együtt a CodeWeek 10. születésnapját!

A programozás segít megérteni a mindennapokban használt technológiák működését, fejleszti a problémamegoldást, az együttműködést és az elemző készséget, így könnyebb megvalósítani ötleteinket, innovációinkat. Az európai programozási hét #CodeWeek egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató módon történő bemutatása.
12 hónapja
„STEM-tévézzen” továbbra is velünk!

„STEM-tévézzen” továbbra is velünk!

2022. április 29-én indult el a Scientix projekt TV pilotja, az első olyan műsor, ahol a világot STEM-szemüvegen keresztül nézhetjük.
12 hónapja
Scientix online konferencia – 2022. november 18-19

Scientix online konferencia – 2022. november 18-19

Idén november 18-19-én kerül megrendezésre a 4. Scientix nemzetközi konferencia, melyre a szervezők 2000 érdeklődőnek biztosítanak részvételi lehetőséget. Európa egyik legnagyobb, természettudományok oktatásához kapcsolódó hálózati eseménye a European Schoolnet szervezésében valósul meg.
12 hónapja
Idén októberben ismét Safer Internet Forum!

Idén októberben ismét Safer Internet Forum!

A European Schoolnet idén is megrendezi a Safer Internet Forum (SIF) nemzetközi konferenciát. Ez a kulcsfontosságú esemény egyedülálló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy politikai döntéshozók, kutatók, bűnüldöző szervek, fiatalok, szülők és gyermekgondozók, tanárok, civil szervezetek, iparági képviselők, szakértők és a témában releváns szereplők találkozhassanak és megvitassák a gyermekek online biztonságával kapcsolatos legújabb trendeket, biztonsági kockázatokat és megoldási javaslatokat.
1 éve
"Beyond Networking" MOOC!

"Beyond Networking" MOOC!

Napjainkban a technológiával támogatott tanítás és tanulás egyre népszerűbb téma az oktatásban és így a pedagógusok számára szervezett szakmai továbbképzéseken. Európa-szerte számos iskola dolgozott már ki hatékony kereteket az online tanítás és tanulás támogatására, és így számos tanár vált a technológia kompetens felhasználójává az osztálytermekben. Mindezek ellenére az IKT általános, intézményi szinten történő elterjesztése továbbra is folyamatos szakpolitikai kihívást jelent. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az iskolák és a tanárok sokkal nagyobb számban, aktívan vegyenek részt a teljes iskolára vonatkozó digitális fejlesztésekben, átalakításokban?
1 éve
Életkészségek tanítása 2

Életkészségek tanítása 2

Elgondolkodott már azon, hogy Ön is nyújthat segítséget diákjainak a mindennapok nehézségei leküzdésében? Ehhez kaphat segítséget az academy.europa.eu által meghirdetett Teaching Life Competences 2 – MOOC angol nyelvű tanfolyamon. Jelentkezzen és végezze el az ingyenes kurzust!
1 éve
1234567 / 126

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen