Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

4 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

5 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

5 éve
A kategória cikkei
Játékalapú tanulás?

Játékalapú tanulás?

Szeretné megtudni, hogyan segíthetnek Önnek a játékok abban, hogy vonzóbb és tartalmasabb tanulási élményeket nyújtson a diákjai számára? Akkor csatlakozzon a Games in Schools 2023 új angol nyelvű MOOC-hoz, hogy felfedezhesse a játékalapú tanulás osztálytermi lehetőségeit!
12 hónapja
Time to Seed a Future!

Time to Seed a Future!

A EUNA hamarosan induló kurzusán a résztvevők olyan eszközöket és ismereteket sajátíthatnak el, amelyekkel könnyedén bevonhatják a diákokat a tanórák során a természetvédelem valós dilemmáiba, miközben alapvető tudományos fogalmakat taníthatnak meg a TiME ( Home - TiME · This is My Earth (this-is-my-earth.org) által kidolgozott módszertan szerint. A kurzus résztvevői a diákok e témákról szóló vitákba való bevonásával cselekvési terveket készíthetnek, ezáltal segíthetnek nekik megérteni a biodiverzitás szempontjából kiemelten fontos területek védelmének, és a természetvédelemben játszott szerepüknek fontosságát. A kurzus 2023. április 3-tól május 10-ig tart.
12 hónapja
Nem idegen többé a digitális világ!

Nem idegen többé a digitális világ!

A Future Classroom Lab, azaz a Jövő Osztályterme egy egyedülálló és inspiráló tanulási környezet Brüsszelben, amely arra ösztönzi az odalátogató pedagógusokat, hogy újragondolják a pedagógia, a technológia és a tervezés szerepét osztálytermeikben. A European Schoolnet (EUN) 2012 óta ezen a helyen fizetős szakmai továbbképző tanfolyamokat is szervez. A képzési lehetőségek között többnyire 2-5 napos workshopok és kurzusok szerepelnek, amelyek a modern tanítás kihívásaival és az innovatív jövő osztályterme koncepcióval foglalkoznak.
1 éve
Új MOOC a láthatáron!

Új MOOC a láthatáron!

A mesterséges intelligencia erejének kibontakoztatása az oktatásban ma már nem science fiction, ezzel a témával ismertet meg minket az új Unlocking the Power of AI in Education című angol nyelvű kurzus, amelynek célja, hogy a tanárok alapvető ismereteket szerezzenek a mesterséges intelligenciáról, vagyis az AI (Artificial Intelligence)-ról. A kurzus 2023. március 13-tól április 19-ig tart.
1 éve
Vegyen részt Ön is az Europeana kurzuson!

Vegyen részt Ön is az Europeana kurzuson!

A kulturális örökség döntő szerepet játszik az oktatásban. Bár a nyelvek és a tanulási forgatókönyvek világszerte különbözőek, de abban egyetérthetünk, hogy a jelen megértéséhez mindannyiunknak először a múltba kell tekintenünk.
1 éve
Ünnepeljük együtt a STEM tudományokat!

Ünnepeljük együtt a STEM tudományokat!

A 2023 STEM Discovery Campaign, a Scientix által szervezett nemzetközi kezdeményezés, amely arra bíztatja az pedagógusokat, MTMI témával foglalkozó projekteket és szervezeteket, de akár könyvtárakat, iskolákat, egyetemeket, ifjúsági klubokat Európa- és világszerte, hogy közösen ünnepeljék és népszerűsítsék a természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai, azaz a STEM életpályákat és képzéseket. A kampány 2023. február 1-jétől 2023. április 30-ig tart, a főbb tevékenységek pedig április 24-30. között lesznek.
1 éve
Megjelent a ScientiX TV első 2023-as adása!

Megjelent a ScientiX TV első 2023-as adása!

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalatainkat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor megközelítőleg húsz perces epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.
1 éve
Intel Skills for Innovation webinárium

Intel Skills for Innovation webinárium

Február 8-án, közép-európai idő szerint 17:00 órakor a STEM Alliance, a Scientix és az Intel megszervezi a "Transforming Learning for Students Through Intel Skills for Innovation Competition" című webináriumot, amelyen az Intel SFI szakértői ismertetik a (Skills for Innovation) SFI keretében elérhető forrásokat, és áttekintést adnak az "Educator Challenge" versenyről.
1 éve
Hamarosan itt a Biztonságos Internet Nap!

Hamarosan itt a Biztonságos Internet Nap!

Minden év februárjában szerte a világon milliók csatlakoznak „Együtt a jobb internetért” Safer Internet Day -SID kampányhoz. A globális, de egyben a helyi közösségek, informatikai cégek, civil szervezetek, pedagógusok, gyerekek és szüleik által támogatott Biztonságos Internet Nap közel 200 országban hívja fel a figyelmet az internet szükségességére, előnyeire és veszélyeire.
1 éve
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
1 éve
1234567 / 127

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen