Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

3 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

4 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

4 éve
A kategória cikkei
EU Code Week Tavaszi Iskola indul

EU Code Week Tavaszi Iskola indul

Az EU Code Week nagy örömmel indítja útjára 2022-es Tavaszi Iskoláját! A kurzus a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést ünnepli. A 6 napos online továbbképzés maximum 40 tanárt tud fogadni. A jelentkezési határidő 2022. február 27!
1 éve
Együtt a dezinformáció ellen

Együtt a dezinformáció ellen

A mai modern társadalom számára súlyos fenyegetést jelent a félretájékoztatás, téves információ áramlása, vagy a különböző információs zavarok, a dezinformáció. A dezinformáció alatt olyan megtévesztő információt értünk, amit szándékos károkozás céljából, vagy nyereségvágyból valós információként próbálnak elfogadtatni. A veszély világszerte folyamatosan növekszik az internet napi szintű, szélesebb körű használatával. Ezért kulcsfontosságú, hogy megtanuljuk azonosítani az információs zavarokat, (pl. álhírek, hamis profilok) és megakadályozzuk azok terjedését.
1 éve
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
1 éve
Rekordot döntött az idén 10 éves EU CodeWeek!

Rekordot döntött az idén 10 éves EU CodeWeek!

2021.09-24 között, a virtuális és jelenléti eseményeket egyaránt felvonultató CodeWeek-en a tanárok, az oktatók, a különböző szervezetek és a lelkes programozók rekordszámú, összesen 78 000 a kódoláshoz kapcsolódó tevékenységben vettek részt. A lelkes önkénteseknek a pandémia ideje alatt számos kihívással kellett megküzdeniük, de mindezek ellenére 79 országból 4 millió ember csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy mindenkihez közel hozza a programozást és a számítógépes gondolkodást. Az eseményt idén tizedik alkalommal, 2022. október 8. és 23. között rendezik meg.
1 éve
MenSI program: iskolák segítik egymást

MenSI program: iskolák segítik egymást

A tanárok kulcsszereplői a digitális átállásnak, de a sikerességüket az intézményi háttér is befolyásolja. A közelmúlt kihívásaira egyes intézmények az egész szervezetet átható, összehangolt cselekvéssel reagáltak, ami hatékony stratégiának bizonyult. De vajon hogyan tudják az iskolák átadni egymásnak ezeket a szervezeti tapasztalatokat? A MenSI programban az intézmények közötti tudásmegosztás vizsgálata érdekében létrejött egy nemzetközi iskolahálózat; a programhoz 20 magyarországi iskola csatlakozott, és kezdte meg a közös munkát.
1 éve
Színesítse tanóráit!

Színesítse tanóráit!

A European Schoolnet Academy 2022. február 7-én újra elindítja a Digital Education with Cultural Heritage MOOC Rerun angol nyelvű kurzust, ahol Ön is megismerkedhet a kulturális örökség digitalizált anyagaival és osztálytermi használatának lehetőségeivel.
1 éve
Csatlakozzon a Terra Mission MOOC-hoz!

Csatlakozzon a Terra Mission MOOC-hoz!

A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek oktatása az iskolákban ma már nem számít újdonságnak, a mindennapok része és alapvető igény. Ahhoz, hogy a diákok napjaink és a jövő éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásaival sikeresen nézhessenek szembe, képessé kell válniuk az aktív cselekvésre. Ehhez elengedhetetlen környezettudatosságuk folyamatos fejlesztése. Csatlakozzon Ön is a "Terra Mission MOOC: A fenntarthatóság tanítása az cselekvésért" című nemzetközi kurzushoz, ahol inspirálódhat, megismerheti a legújabb kutatási eredményeket, tanítási módszereket!
1 éve
Tervezze át és tegye dinamikusabbá osztálytermét!

Tervezze át és tegye dinamikusabbá osztálytermét!

A NOVIGADO projekt és egyben az Aktív tanulás és innovatív tanítás rugalmas tanulási terekben MOOC célja, hogy támogassa a tanárokat és iskolavezetőket a hagyományos, tanárközpontú osztálytermi gyakorlat átalakításában. Segítséget nyújt egy aktív tanulást elősegítő rugalmas, innovatív tanulási környezet megteremtésében, valamint az ehhez szükséges IKT eszközhasználat bevezetésében.
1 éve
Nemzetközi EMINENT oktatásügyi konferencia indul

Nemzetközi EMINENT oktatásügyi konferencia indul

Az EMINENT (Expert Meeting IN Education NeTworking) az Európai Iskolahálózat (European Schoolnet/ EUN) kiemelt, éves, eredménykommunikációs konferenciája idén december 7-8 között kerül megrendezésre.
1 éve
Legyen Ön az EUROPEANA csapatának új tagja!

Legyen Ön az EUROPEANA csapatának új tagja!

Az EUROPEANA platform célja, az európai kulturális örökség digitális formában történő láthatóvá és elérhetővé tétele mindenki számára. Jelenleg mintegy 4000 intézményből származó, több millió kulturális örökségéhez tartozó tétel érhető el online.
1 éve
1234567 / 125

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen