Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

2 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

2 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

2 éve
A kategória cikkei
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
1 éve
Az újra felfedezett könyvtár

Az újra felfedezett könyvtár

A 2 millió regisztrált használót – közöttük több mint félmillió 18 év alatti diákot - elérő magyar közkönyvtárak egyre inkább közösség központú könyvtárként működnek, céljuk, hogy a hagyományos értékek közvetítésén túl meg tudjanak felelni a digitális kor kihívásainak is. A könyvtár skandináv mintára, harmadik helyként – az otthon és az iskola mellett – megfelelő körülményeket igyekszik biztosítani az egyéni és csoportos tanuláshoz, támogatva a tanórán kívüli ismeretszerzés lehetőségeit is.
1 éve
Idén is rekord az EU Code Week-en!

Idén is rekord az EU Code Week-en!

A Kódolás Hete idén hetedik alkalommal került megrendezésre. 2019-ben is rekordot döntött a programsorozat, hiszen több mint 66 000 programot regisztráltak, így világszerte milliók próbálhatták ki a programozást.
1 éve
ERASMUS+ támogatási lehetőségek iskolák számára

ERASMUS+ támogatási lehetőségek iskolák számára

2019. október 28-án az ERASMUS+ támogatási lehetőségekről indul egy tömeges nyílt online kurzus a SchooL Education Gateway-en. A MOOC abban nyújt segítséget az érdeklődőknek, hogy hogyan tudnak a Mobilitások (K1) és a Partnerségi együttműködések (K2) területeken pályázni.
1 éve
Legyen Ön a következő eBiztonság Bajnok!

Legyen Ön a következő eBiztonság Bajnok!

2019. október 21-én indul a European Schoolnet Academy szervezésében a Legyen Ön a következő eBiztonság bajnok! című MOOC. Az online kurzus célja, hogy segítségével egy stratégiát hozzon létre az online biztonsághoz kapcsolódóan, így védettebbé tegye diákjai számára a digitális tanulási környezetet.
1 éve
EU CODE WEEK – 2019. október 5-20.

EU CODE WEEK – 2019. október 5-20.

Az Európai Kódolás Hete idén októberben hetedeik alkalommal kerül megrendezésre. A programsorozat egy alulról szerveződő kezdeményezés melynek célja, hogy közelebb hozza a résztvevőket a programozáshoz és a hozzá kapcsolódó szakmákhoz.
1 éve
A Jövő Osztályterme Eszköztár magyar nyelven!

A Jövő Osztályterme Eszköztár magyar nyelven!

Ha szeretne korszerűbb és innovatívabb lenni a tanítás terén, akkor gondolja végig tanítási gyakorlatát, és újítsa meg a Jövő Osztályterme segítségével. Az Eszköztár egy több lépcsős folyamaton keresztül segít abban, hogy hatékonyan fejleszthesse diákjai 21. századi készségeit.
1 éve
Pomodoroval a halogatás ellen

Pomodoroval a halogatás ellen

A halogatás a legnagyobb ellenségünk, akár tanulásról, akár munkáról, akár takarításról vagy egyéb nem kívánatos tevékenységről van szó. Mint kiderült, ha valami olyan dologgal foglalkozunk, amit igazán nem szeretünk, akkor ez stimulálja a fájdalomközpontot, amire agyunk válaszreakciója az, hogy az agy másra tereli a figyelmet. Ettől szinte rögtön jobban érezzük magunkat.
1 éve
Teaching ICT with Inquiry Project

Teaching ICT with Inquiry Project

A TIWI (Teaching ICT with Inquiry Project) célja, hogy a felső tagozatos és középiskolai tanárokat olyan készségekkel és eszközökkel lássa el, melyek segítenek a kutatásalapú-tanítást megvalósítani az iskolában. A MOOC 2019. szeptember 9-én kezdődött, de még lehet rá jelentkezni!
1 éve
Itt van az ősz – Jönnek a MOOC-ok!

Itt van az ősz – Jönnek a MOOC-ok!

A European Schoolnet Academy a következő hónapokban is változatos MOOC-okkal várja az érdeklődő pedagógusokat. Ha szeretné tudni, hogyan tudja változatosabbá tenni óráit, olvasson tovább!
1 éve
2345678 / 120

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen