Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

3 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

3 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

3 éve
A kategória cikkei
BRITEC MOOC

BRITEC MOOC

2021. március 22-én indul egy angol nyelvű ingyenes online kurzus a természettudományi tárgyakat oktató pedagógusok számára. A MOOC központi témája a közösségi tudomány (Citizen Science) bevezetése az oktatásba, s hosszútávú célja, hogy a jövőben minél több diák válasszon természettudományi pályát.
1 éve
Digitális oktatás a kulturális örökségre építve

Digitális oktatás a kulturális örökségre építve

A European Schoolnet 2021. március 15-én tömeges nyílt oktatási kurzust indít a digitális kulturális örökség osztálytermi használatáról. Ha szeretné színesíteni óráit az Europeana tartalmaival, akkor jelentkezzen, és végezze el az ingyenes kurzust!
1 éve
Szerezzen az Ön iskolája is STEM School Labelt!

Szerezzen az Ön iskolája is STEM School Labelt!

A STEM School Label (MTMI Iskola Minősítés) abban segít az iskoláknak, hogy felmérjék, a természettudományok oktatása terén milyen szinten állnak. A minősítést követően egy kidolgozott STEM stratégiát kapnak segítségül, amely részletes útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy hogyan fejleszthetik tovább az iskolát az MTMI területén.
1 éve
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
1 éve
Tegyünk együtt a jobb internetért!

Tegyünk együtt a jobb internetért!

2004 óta minden februárban megrendezésre kerül a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day) - amelyet az Európai Biztonságos Internet Központok Insafe / INHOPE hálózata szervez az Európai Bizottság támogatásával. Ez a globális, közösségek által vezetett esemény, teret biztosít valamennyi érdekelt félnek, hogy átgondolják, miként támogathatják, segíthetik elő közösen a digitális technológiák felelősségteljes, tisztelettudó, kritikus és kreatív használatát a mindennapokban. A végső és átfogó cél a mindenki számára elérhetőbb jobb internet megteremtése.
1 éve
Hogyan valósítható meg az IKSZ teljesítése?

Hogyan valósítható meg az IKSZ teljesítése?

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 6. § (4) pontja kimondja, hogy a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. A COVID-19 vírus által okozott jelenlegi rendkívüli helyzetben az érettségi előtt álló tanulók számára ennek a feltételnek a teljesítése önhibájukon kívül válhat nehézzé. A közösségi szolgálat teljesítését a tanulók jellemzően nem közvetlenül az érettségi vizsga előtt teljesítik, hanem a 9-11. évfolyamok alatt. Amennyiben előfordul, hogy a 2020/2021-es tanév végén érettségiző tanuló a még hátralévő időszakban kívánja teljesíteni a közösségi szolgálatot, a jelen helyzetben azt javasoljuk, hogy csakis olyan teljesítési módot válasszon, amely egyéni tevékenységre ad lehetőséget. Minden esetben be kell tartani a hatályos járványügyi előírásokat.
1 éve
Természetalapú megközelítések az oktatásban

Természetalapú megközelítések az oktatásban

A válasz egyszerű! Csatlakozzon a Természetalapú megközelítések az oktatásban online kurzushoz!
2 éve
Hogyan reagálhat a tanártovábbképzés COVID-19-re?

Hogyan reagálhat a tanártovábbképzés COVID-19-re?

Vegyen részt a School Education Gateway Teacher Academy webináriumán, ahol a legújabb nemzetközi tapasztalokról tájékozódhat a témában!
2 éve
A blended oktatási forma bevezetése

A blended oktatási forma bevezetése

A COVID-19 járvány világszerte alkalmazkodásra, tanítási gyakorlatuk megújítására kényszeríti az oktatókat. Az iskolák és az egyetemek 2020 második felében történő újbóli megnyitása kapcsán egyre inkább azt látjuk, hogy az oktatásban a közegészségügyi korlátozások betartása érdekében a blended (vegyes) oktatási formák kerülnek erőteljesen előtérbe.
2 éve
Hamarosan indul a Safer Internet Forum 2020!

Hamarosan indul a Safer Internet Forum 2020!

A Safer Internet Forum (SIF) egy kulcsfontosságú, Európában évenként megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia, ahol több száz szakpolitikai döntéshozó, kutató, bűnüldöző szerv, fiatal, szülő és gyermekgondozó, tanár, nem kormányzati szervezet, iparági képviselő, szakértő és más, a témában releváns szereplő találkozik, hogy megvitassa a gyermekek online biztonságával kapcsolatos legfrissebb trendeket, újonnan felmerült biztonsági kockázatokat és az ezekkel kapcsolatos legújabb megoldási javaslatokat.
2 éve
2345678 / 123

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen