Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

5 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

5 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

5 éve
A kategória cikkei
Adathasználat a tanárképzésben szeminárium

Adathasználat a tanárképzésben szeminárium

Vegyen részt az EUN Academy Hatékony adathasználat a tanárképzésben című tematikus szemináriumán, amely online formában kerül megrendezésre 2023. január 18 és 19-én! Az oktatásban a helyes adathasználat kérdése egyre jobban előtérbe kerül, különösen a COVID-19 járvány óta. A digitális eszközök fokozott használata és az egyre nagyobb teljesítményű adat alapú eszközök elérhetőségének lehetősége megkívánja, hogy a pedagógusok és a tanárképzők rendelkezzenek az adatok hatékony és etikus felhasználásának képességével.
1 éve
 Újra Környezetalapú Megoldások a Tanórán MOOC !

Újra Környezetalapú Megoldások a Tanórán MOOC !

Mindannyian egyre inkább tudatában vagyunk a környezeti változásoknak és ismerjük ezek mindennapi életünkre és a társadalomra gyakorolt hatásait. Elég csak az elmúlt nyárra gondolni, amikor a szokatlanul aszályos időszakban saját kertünkben, vagy a szántóföldeken száradtak ki a növények.
1 éve
Ünnepelje együtt a CodeWeek 10. születésnapját!

Ünnepelje együtt a CodeWeek 10. születésnapját!

A programozás segít megérteni a mindennapokban használt technológiák működését, fejleszti a problémamegoldást, az együttműködést és az elemző készséget, így könnyebb megvalósítani ötleteinket, innovációinkat. Az európai programozási hét #CodeWeek egy alulról szerveződő kezdeményezés, amelynek célja a programozás és a digitális jártasság szórakoztató módon történő bemutatása.
1 éve
„STEM-tévézzen” továbbra is velünk!

„STEM-tévézzen” továbbra is velünk!

2022. április 29-én indult el a Scientix projekt TV pilotja, az első olyan műsor, ahol a világot STEM-szemüvegen keresztül nézhetjük.
1 éve
Scientix online konferencia – 2022. november 18-19

Scientix online konferencia – 2022. november 18-19

Idén november 18-19-én kerül megrendezésre a 4. Scientix nemzetközi konferencia, melyre a szervezők 2000 érdeklődőnek biztosítanak részvételi lehetőséget. Európa egyik legnagyobb, természettudományok oktatásához kapcsolódó hálózati eseménye a European Schoolnet szervezésében valósul meg.
1 éve
Idén októberben ismét Safer Internet Forum!

Idén októberben ismét Safer Internet Forum!

A European Schoolnet idén is megrendezi a Safer Internet Forum (SIF) nemzetközi konferenciát. Ez a kulcsfontosságú esemény egyedülálló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy politikai döntéshozók, kutatók, bűnüldöző szervek, fiatalok, szülők és gyermekgondozók, tanárok, civil szervezetek, iparági képviselők, szakértők és a témában releváns szereplők találkozhassanak és megvitassák a gyermekek online biztonságával kapcsolatos legújabb trendeket, biztonsági kockázatokat és megoldási javaslatokat.
1 éve
"Beyond Networking" MOOC!

"Beyond Networking" MOOC!

Napjainkban a technológiával támogatott tanítás és tanulás egyre népszerűbb téma az oktatásban és így a pedagógusok számára szervezett szakmai továbbképzéseken. Európa-szerte számos iskola dolgozott már ki hatékony kereteket az online tanítás és tanulás támogatására, és így számos tanár vált a technológia kompetens felhasználójává az osztálytermekben. Mindezek ellenére az IKT általános, intézményi szinten történő elterjesztése továbbra is folyamatos szakpolitikai kihívást jelent. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy az iskolák és a tanárok sokkal nagyobb számban, aktívan vegyenek részt a teljes iskolára vonatkozó digitális fejlesztésekben, átalakításokban?
1 éve
Életkészségek tanítása 2

Életkészségek tanítása 2

Elgondolkodott már azon, hogy Ön is nyújthat segítséget diákjainak a mindennapok nehézségei leküzdésében? Ehhez kaphat segítséget az academy.europa.eu által meghirdetett Teaching Life Competences 2 – MOOC angol nyelvű tanfolyamon. Jelentkezzen és végezze el az ingyenes kurzust!
1 éve
Fenntarthatóság - vonja be az egész iskolát!

Fenntarthatóság - vonja be az egész iskolát!

A fenntarthatóságra való nevelés egyre nagyobb teret kap iskoláinkban. Ennek megvalósításához ad ötleteket, nyújt segítséget az academy.europa.eu által meghirdetett MOOC (tömeges nyílt oktatási kurzus) angol nyelvű tanfolyam. Jelentkezzen és végezze el az ingyenes kurzust!
1 éve
 EU Code Week Bootcamp kurzus

EU Code Week Bootcamp kurzus

Az EU Code Week Bootcamp egy az EU Code Week által szervezett tömeges online kurzus (MOOC), amely gyakorlati ötletekkel, eszközökkel és forrásokkal segíti a pedagógusokat abban, hogy a kódolást és az algoritmikus gondolkodást bevezessék tanóráikba.
1 éve
3456789 / 128

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen