Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

4 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

4 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

4 éve
A kategória cikkei
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2021-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2021-ben

2021. március 18-án az Oktatási Hivatal online megrendezett VI. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor a Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.
2 éve
Ossza meg integrált tanítási gyakorlatát!

Ossza meg integrált tanítási gyakorlatát!

Ossza meg integrált tanítási gyakorlatát és mutassa meg a STE(A)M IT 2021 versenyeken keresztül, hogyan illeszti be Ön a STEM karrier témákat a mindennapi tanításba!
2 éve
Vegyen részt egy nemzetközi versenyben és nyerjen!

Vegyen részt egy nemzetközi versenyben és nyerjen!

Tegye óráit természetbaráttá azzal, hogy integrálja a természetalapú megoldások (NBS) témáját az órai munkába!
2 éve
Új MOOC indul márciusban a SEG Teacher Academy-n!

Új MOOC indul márciusban a SEG Teacher Academy-n!

2021. március 29-től a School Education Gateway Teacher Academy A jelenléti oktatás és a távoktatás együttes alkalmazása – blended ( vegyes) oktatás a gyakorlatban címmel, öt és fél hetes angol nyelvű online kurzust indít tanárok, tanítók, iskolai karriertanácsadók, intézményvezetők részére.
2 éve
BRITEC MOOC

BRITEC MOOC

2021. március 22-én indul egy angol nyelvű ingyenes online kurzus a természettudományi tárgyakat oktató pedagógusok számára. A MOOC központi témája a közösségi tudomány (Citizen Science) bevezetése az oktatásba, s hosszútávú célja, hogy a jövőben minél több diák válasszon természettudományi pályát.
2 éve
Digitális oktatás a kulturális örökségre építve

Digitális oktatás a kulturális örökségre építve

A European Schoolnet 2021. március 15-én tömeges nyílt oktatási kurzust indít a digitális kulturális örökség osztálytermi használatáról. Ha szeretné színesíteni óráit az Europeana tartalmaival, akkor jelentkezzen, és végezze el az ingyenes kurzust!
2 éve
Szerezzen az Ön iskolája is STEM School Labelt!

Szerezzen az Ön iskolája is STEM School Labelt!

A STEM School Label (MTMI Iskola Minősítés) abban segít az iskoláknak, hogy felmérjék, a természettudományok oktatása terén milyen szinten állnak. A minősítést követően egy kidolgozott STEM stratégiát kapnak segítségül, amely részletes útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy hogyan fejleszthetik tovább az iskolát az MTMI területén.
2 éve
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
2 éve
Tegyünk együtt a jobb internetért!

Tegyünk együtt a jobb internetért!

2004 óta minden februárban megrendezésre kerül a Biztonságos Internet Nap (Safer Internet Day) - amelyet az Európai Biztonságos Internet Központok Insafe / INHOPE hálózata szervez az Európai Bizottság támogatásával. Ez a globális, közösségek által vezetett esemény, teret biztosít valamennyi érdekelt félnek, hogy átgondolják, miként támogathatják, segíthetik elő közösen a digitális technológiák felelősségteljes, tisztelettudó, kritikus és kreatív használatát a mindennapokban. A végső és átfogó cél a mindenki számára elérhetőbb jobb internet megteremtése.
2 éve
Hogyan valósítható meg az IKSZ teljesítése?

Hogyan valósítható meg az IKSZ teljesítése?

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 6. § (4) pontja kimondja, hogy a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. A COVID-19 vírus által okozott jelenlegi rendkívüli helyzetben az érettségi előtt álló tanulók számára ennek a feltételnek a teljesítése önhibájukon kívül válhat nehézzé. A közösségi szolgálat teljesítését a tanulók jellemzően nem közvetlenül az érettségi vizsga előtt teljesítik, hanem a 9-11. évfolyamok alatt. Amennyiben előfordul, hogy a 2020/2021-es tanév végén érettségiző tanuló a még hátralévő időszakban kívánja teljesíteni a közösségi szolgálatot, a jelen helyzetben azt javasoljuk, hogy csakis olyan teljesítési módot válasszon, amely egyéni tevékenységre ad lehetőséget. Minden esetben be kell tartani a hatályos járványügyi előírásokat.
2 éve
45678910 / 126

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen