Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

3 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

3 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

3 éve
A kategória cikkei
Az iskolai vezetés átalakítása

Az iskolai vezetés átalakítása

Az EUN 2020. február 3-án induló MOOC-jának a témája ezúttal nem más, mint az iskolai vezetés és az osztott irányítás lehetősége az intézményekben. Az online kurzus L2C projektben létrejött mintára épít, és az ottani tapasztalatokat felhasználva segíti az iskolai irányítás megújítását.
2 éve
A 3R és az állatok szerepe a kutatásban

A 3R és az állatok szerepe a kutatásban

2020. január 13-án egy tömeges, nyílt online kurzus indul középiskolai tanárok számára. A MOOC központi témája, hogyan lehet az állatokat helyettesíteni a tudományos kísérletek során. A kurzus leginkább a biológia és természettudományos tárgyakat oktató tanárokat célozza, de bárki jelentkezhet, akit érdekel a téma.
2 éve
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
2 éve
Az újra felfedezett könyvtár

Az újra felfedezett könyvtár

A 2 millió regisztrált használót – közöttük több mint félmillió 18 év alatti diákot - elérő magyar közkönyvtárak egyre inkább közösség központú könyvtárként működnek, céljuk, hogy a hagyományos értékek közvetítésén túl meg tudjanak felelni a digitális kor kihívásainak is. A könyvtár skandináv mintára, harmadik helyként – az otthon és az iskola mellett – megfelelő körülményeket igyekszik biztosítani az egyéni és csoportos tanuláshoz, támogatva a tanórán kívüli ismeretszerzés lehetőségeit is.
2 éve
Idén is rekord az EU Code Week-en!

Idén is rekord az EU Code Week-en!

A Kódolás Hete idén hetedik alkalommal került megrendezésre. 2019-ben is rekordot döntött a programsorozat, hiszen több mint 66 000 programot regisztráltak, így világszerte milliók próbálhatták ki a programozást.
2 éve
ERASMUS+ támogatási lehetőségek iskolák számára

ERASMUS+ támogatási lehetőségek iskolák számára

2019. október 28-án az ERASMUS+ támogatási lehetőségekről indul egy tömeges nyílt online kurzus a SchooL Education Gateway-en. A MOOC abban nyújt segítséget az érdeklődőknek, hogy hogyan tudnak a Mobilitások (K1) és a Partnerségi együttműködések (K2) területeken pályázni.
2 éve
Legyen Ön a következő eBiztonság Bajnok!

Legyen Ön a következő eBiztonság Bajnok!

2019. október 21-én indul a European Schoolnet Academy szervezésében a Legyen Ön a következő eBiztonság bajnok! című MOOC. Az online kurzus célja, hogy segítségével egy stratégiát hozzon létre az online biztonsághoz kapcsolódóan, így védettebbé tegye diákjai számára a digitális tanulási környezetet.
2 éve
EU CODE WEEK – 2019. október 5-20.

EU CODE WEEK – 2019. október 5-20.

Az Európai Kódolás Hete idén októberben hetedeik alkalommal kerül megrendezésre. A programsorozat egy alulról szerveződő kezdeményezés melynek célja, hogy közelebb hozza a résztvevőket a programozáshoz és a hozzá kapcsolódó szakmákhoz.
2 éve
A Jövő Osztályterme Eszköztár magyar nyelven!

A Jövő Osztályterme Eszköztár magyar nyelven!

Ha szeretne korszerűbb és innovatívabb lenni a tanítás terén, akkor gondolja végig tanítási gyakorlatát, és újítsa meg a Jövő Osztályterme segítségével. Az Eszköztár egy több lépcsős folyamaton keresztül segít abban, hogy hatékonyan fejleszthesse diákjai 21. századi készségeit.
2 éve
Pomodoroval a halogatás ellen

Pomodoroval a halogatás ellen

A halogatás a legnagyobb ellenségünk, akár tanulásról, akár munkáról, akár takarításról vagy egyéb nem kívánatos tevékenységről van szó. Mint kiderült, ha valami olyan dologgal foglalkozunk, amit igazán nem szeretünk, akkor ez stimulálja a fájdalomközpontot, amire agyunk válaszreakciója az, hogy az agy másra tereli a figyelmet. Ettől szinte rögtön jobban érezzük magunkat.
2 éve
45678910 / 122

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen