Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

3 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

4 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

4 éve
A kategória cikkei
Hogyan valósítható meg az IKSZ teljesítése?

Hogyan valósítható meg az IKSZ teljesítése?

A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 6. § (4) pontja kimondja, hogy a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. A COVID-19 vírus által okozott jelenlegi rendkívüli helyzetben az érettségi előtt álló tanulók számára ennek a feltételnek a teljesítése önhibájukon kívül válhat nehézzé. A közösségi szolgálat teljesítését a tanulók jellemzően nem közvetlenül az érettségi vizsga előtt teljesítik, hanem a 9-11. évfolyamok alatt. Amennyiben előfordul, hogy a 2020/2021-es tanév végén érettségiző tanuló a még hátralévő időszakban kívánja teljesíteni a közösségi szolgálatot, a jelen helyzetben azt javasoljuk, hogy csakis olyan teljesítési módot válasszon, amely egyéni tevékenységre ad lehetőséget. Minden esetben be kell tartani a hatályos járványügyi előírásokat.
2 éve
Természetalapú megközelítések az oktatásban

Természetalapú megközelítések az oktatásban

A válasz egyszerű! Csatlakozzon a Természetalapú megközelítések az oktatásban online kurzushoz!
2 éve
Hogyan reagálhat a tanártovábbképzés COVID-19-re?

Hogyan reagálhat a tanártovábbképzés COVID-19-re?

Vegyen részt a School Education Gateway Teacher Academy webináriumán, ahol a legújabb nemzetközi tapasztalokról tájékozódhat a témában!
2 éve
A blended oktatási forma bevezetése

A blended oktatási forma bevezetése

A COVID-19 járvány világszerte alkalmazkodásra, tanítási gyakorlatuk megújítására kényszeríti az oktatókat. Az iskolák és az egyetemek 2020 második felében történő újbóli megnyitása kapcsán egyre inkább azt látjuk, hogy az oktatásban a közegészségügyi korlátozások betartása érdekében a blended (vegyes) oktatási formák kerülnek erőteljesen előtérbe.
2 éve
Hamarosan indul a Safer Internet Forum 2020!

Hamarosan indul a Safer Internet Forum 2020!

A Safer Internet Forum (SIF) egy kulcsfontosságú, Európában évenként megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia, ahol több száz szakpolitikai döntéshozó, kutató, bűnüldöző szerv, fiatal, szülő és gyermekgondozó, tanár, nem kormányzati szervezet, iparági képviselő, szakértő és más, a témában releváns szereplő találkozik, hogy megvitassa a gyermekek online biztonságával kapcsolatos legfrissebb trendeket, újonnan felmerült biztonsági kockázatokat és az ezekkel kapcsolatos legújabb megoldási javaslatokat.
2 éve
Aktív tanulás a hibrid osztályteremben

Aktív tanulás a hibrid osztályteremben

A Jövő Osztályterme Közösség a Novigado projekttel együttműködve egy 4 órás online tréninget szervez (szinkron és aszinkron elemekkel) angol nyelven. A tréning 2020. október 26-29. között kerül megrendezésre, központi témája az aktív tanulás a hibrid oktatás idején.
2 éve
Csatlakozzon az Europeana tesztelő csapatához!

Csatlakozzon az Europeana tesztelő csapatához!

A European Schoolnet idén is várja a tesztelő tanárok jelentkezését az Europeana népszerűsítésére. Olyan általános és középiskolában tanító pedagógusok pályázatára számítanak, akik szeretnének részt venni az Europeana Oktató Csapatának munkájában a 2020. november - 2021. augusztus közötti időszakban.
2 éve
Vegyen Ön is részt az EU Codeweek megnyitóján!

Vegyen Ön is részt az EU Codeweek megnyitóján!

A 2020-as programozási hét nyitóeseménye október 8-án, közép-európai idő szerint 17:00 órakor kerül megrendezésre. Az eseményt követheti   Facebook Live-on, az Instagram TV-n és a YouTube Live-on is!
2 éve
Nemzetközi felmérés a COVID-19 alatti oktatásról

Nemzetközi felmérés a COVID-19 alatti oktatásról

A Scientix, az Amgem és a STEM Allience együttműködésének köszönhetően egy felmérés készül a COVID-19 –világjárványhoz kapcsolódó oktatásról. A kérdőív általános, illetve középiskolában (3-21 év közötti korosztályt) tanító pedagógusoknak szól, és célja, hogy feltérképezze, hogy a pedagógusok milyen oktatási technikákat használtak, milyen nehézségekkel szembesültek, és hogyan oldották meg a felmerült problémákat az elmúlt időszakban.
2 éve
5 éves együttműködést ünnepelnek

5 éves együttműködést ünnepelnek

Az közös munka megünneplésére az Europeana és a European Schoolnet egy kiadványt készített, mely a digitális kulturális örökség népszerűsítésével helyezi középpontba az innovatív tanulást és tanítást.
2 éve
45678910 / 125

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen