Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

5 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

5 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

5 éve
A kategória cikkei
Gondolkozzon újszerűen a STEM-mel kapcsolatban!

Gondolkozzon újszerűen a STEM-mel kapcsolatban!

Új angol nyelvű MOOC indul STEM out of the box: a STEM approach to non-STEM subjects címmel a European Schoolnet szervezésében 2022 szeptemberében! Csatlakozzon Ön is!
1 éve
Novigado projekt zárókonferencia

Novigado projekt zárókonferencia

A Novigado projekt "Aktív tanulás / inspiráló előadások" nevű zárórendezvényén, áttekintést kaphatunk az elért eredményekről, valamint projektrésztvevők, érdekelt felek rövid beszámolók formájában megosztják saját inspiráló történeteiket. Az előadások során nemzetközi oktatási szakemberek elméleti és gyakorlati betekintést nyújtanak az aktív tanulással, az innovatív tanulási környezetek kialakításával és a tanárok szakmai fejlődésével kapcsolatos tapasztalatokba, lehetőségekbe és ötletekbe.
2 éve
Fűszerezze meg tanóráit informatikával! Új MOOC!

Fűszerezze meg tanóráit informatikával! Új MOOC!

A „Computer Science: Educators’ Guide” kurzus célja, hogy a pedagógusok elmélyíthessék IT ismereteiket, valamint segítséget kapjanak a számítástechnikának, mint lehetséges jövőbeli karrierlehetőségnek a népszerűsítéséhez a diákok körében. A képzésre jelentkezők megtanulhatják, hogyan fejleszthető a diákok problémamegoldó készsége és kreatív gondolkodása az informatika tudomány terén, a „informatikai gondolkodás” különböző fogalmainak tanítása során.
2 éve
A Sulinetwork-díj nyertesei 2022-ben

A Sulinetwork-díj nyertesei 2022-ben

2022. március 23-án az Oktatási Hivatal online megrendezett VII. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor a Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.
2 éve
Ha pályaválasztás előtt állsz, segít a POM!

Ha pályaválasztás előtt állsz, segít a POM!

Fogalmad sincs, mi szeretnél lenni? Túl sok minden érdekel, vagy túl kevés? Csak a médiakarrier vonz vagy az énekesi? Esetleg a sportkarrier tetszik igazán? Nem jut eszedbe más, ami érdekelne? Elbizonytalanodtál?  Talán nem is gondolod, mennyien vannak még így ezzel!
2 éve
EU Code Week Tavaszi Iskola indul

EU Code Week Tavaszi Iskola indul

Az EU Code Week nagy örömmel indítja útjára 2022-es Tavaszi Iskoláját! A kurzus a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést ünnepli. A 6 napos online továbbképzés maximum 40 tanárt tud fogadni. A jelentkezési határidő 2022. február 27!
2 éve
Együtt a dezinformáció ellen

Együtt a dezinformáció ellen

A mai modern társadalom számára súlyos fenyegetést jelent a félretájékoztatás, téves információ áramlása, vagy a különböző információs zavarok, a dezinformáció. A dezinformáció alatt olyan megtévesztő információt értünk, amit szándékos károkozás céljából, vagy nyereségvágyból valós információként próbálnak elfogadtatni. A veszély világszerte folyamatosan növekszik az internet napi szintű, szélesebb körű használatával. Ezért kulcsfontosságú, hogy megtanuljuk azonosítani az információs zavarokat, (pl. álhírek, hamis profilok) és megakadályozzuk azok terjedését.
2 éve
Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

Várjuk a jelöléseket a Sulinetwork-díjra!

A Sulinetwork-díj szakmai elismerésben 2012-től azok a pedagógusok és oktatási szakemberek részesülnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Most ismét jelölheti kollégáját, ismerősét!
2 éve
Rekordot döntött az idén 10 éves EU CodeWeek!

Rekordot döntött az idén 10 éves EU CodeWeek!

2021.09-24 között, a virtuális és jelenléti eseményeket egyaránt felvonultató CodeWeek-en a tanárok, az oktatók, a különböző szervezetek és a lelkes programozók rekordszámú, összesen 78 000 a kódoláshoz kapcsolódó tevékenységben vettek részt. A lelkes önkénteseknek a pandémia ideje alatt számos kihívással kellett megküzdeniük, de mindezek ellenére 79 országból 4 millió ember csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy mindenkihez közel hozza a programozást és a számítógépes gondolkodást. Az eseményt idén tizedik alkalommal, 2022. október 8. és 23. között rendezik meg.
2 éve
MenSI program: iskolák segítik egymást

MenSI program: iskolák segítik egymást

A tanárok kulcsszereplői a digitális átállásnak, de a sikerességüket az intézményi háttér is befolyásolja. A közelmúlt kihívásaira egyes intézmények az egész szervezetet átható, összehangolt cselekvéssel reagáltak, ami hatékony stratégiának bizonyult. De vajon hogyan tudják az iskolák átadni egymásnak ezeket a szervezeti tapasztalatokat? A MenSI programban az intézmények közötti tudásmegosztás vizsgálata érdekében létrejött egy nemzetközi iskolahálózat; a programhoz 20 magyarországi iskola csatlakozott, és kezdte meg a közös munkát.
2 éve
45678910 / 128

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen