Hírek

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

Tavaszi FCL webinárim-sorozat

A Jövő Osztályterme nagyköveti hálózat (FCL Network) webináriumi sorozatot hirdet 2019. április-májusában. A sorozat első webináriumát Sümeyye Hatice Eral, a török Jövő Osztályterme (FCL) vezető nagykövete és két helyi FCL nagykövet tartja, az időpont: 2019. április 15. 19.00 óra.

5 éve
Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

Ők a Sulinetwork-díj nyertesei 2019-ben

2019. február 12-én az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor az Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

5 éve
Rekord az EU Code Week-en!

Rekord az EU Code Week-en!

Az Európai Bizottság által támogatott EU Code Week 2018-ban rekordot döntött a több mint 43 000 eseménnyel és a 2,7 millió résztvevővel. Mindezzel az iskolák több mint 10%-át sikerült elérni, beleértve a nyugat-balkáni államokat és Törökországot is.

5 éve
A kategória cikkei
Csatlakozzon a Terra Mission MOOC-hoz!

Csatlakozzon a Terra Mission MOOC-hoz!

A fenntarthatósággal kapcsolatos ismeretek oktatása az iskolákban ma már nem számít újdonságnak, a mindennapok része és alapvető igény. Ahhoz, hogy a diákok napjaink és a jövő éghajlatváltozással kapcsolatos kihívásaival sikeresen nézhessenek szembe, képessé kell válniuk az aktív cselekvésre. Ehhez elengedhetetlen környezettudatosságuk folyamatos fejlesztése. Csatlakozzon Ön is a "Terra Mission MOOC: A fenntarthatóság tanítása az cselekvésért" című nemzetközi kurzushoz, ahol inspirálódhat, megismerheti a legújabb kutatási eredményeket, tanítási módszereket!
2 éve
Tervezze át és tegye dinamikusabbá osztálytermét!

Tervezze át és tegye dinamikusabbá osztálytermét!

A NOVIGADO projekt és egyben az Aktív tanulás és innovatív tanítás rugalmas tanulási terekben MOOC célja, hogy támogassa a tanárokat és iskolavezetőket a hagyományos, tanárközpontú osztálytermi gyakorlat átalakításában. Segítséget nyújt egy aktív tanulást elősegítő rugalmas, innovatív tanulási környezet megteremtésében, valamint az ehhez szükséges IKT eszközhasználat bevezetésében.
2 éve
Nemzetközi EMINENT oktatásügyi konferencia indul

Nemzetközi EMINENT oktatásügyi konferencia indul

Az EMINENT (Expert Meeting IN Education NeTworking) az Európai Iskolahálózat (European Schoolnet/ EUN) kiemelt, éves, eredménykommunikációs konferenciája idén december 7-8 között kerül megrendezésre.
2 éve
Legyen Ön az EUROPEANA csapatának új tagja!

Legyen Ön az EUROPEANA csapatának új tagja!

Az EUROPEANA platform célja, az európai kulturális örökség digitális formában történő láthatóvá és elérhetővé tétele mindenki számára. Jelenleg mintegy 4000 intézményből származó, több millió kulturális örökségéhez tartozó tétel érhető el online.
2 éve
Hamarosan megnyílik a Pénzmúzeum!

Hamarosan megnyílik a Pénzmúzeum!

Nemzetközi szinten is korszakalkotó ötlettel várja tavasztól a látogatóit a Széll Kálmán téren létesített Pénzmúzeum. Az élményalapú oktatásra építő kiállításon interaktív játékok és látványos szimulációk segítségével léphetünk be a pénzügyi folyamatok világába, ahol akár képzeletbeli jegybankárként is kipróbálhatjuk magunkat, virtuális valutával gazdálkodhatunk, és saját kezünkkel megtapasztalhatjuk azt is, mennyit nyom egy valódi aranytömb.
2 éve
A globális klímaválság kezelése az osztályteremben

A globális klímaválság kezelése az osztályteremben

Annak ellenére, hogy multidiszciplináris volta révén szervesen kapcsolódik valamennyi iskolai tantárgyhoz, az éghajlattudomány (Climate Science) osztálytermi megjelenítése és hatékony integrálása a tanórai munkába valódi kihívás, ugyanakkor természetesen óriási lehetőség a pedagógusok számára. A november 8-án induló angol nyelvű kurzus releváns oktatási gyakorlatokkal inspirálva nyújt segítséget a téma rendszerszemléletű megközelítéséhez.
2 éve
Elindult az új SCIENTIX nagykövetek toborzása!

Elindult az új SCIENTIX nagykövetek toborzása!

A Scientix nemzetközi csapata dinamikus, motivált és kreatív tanárokat keres a Scientix Nagykövetek tanári testületébe, amely jelenleg 849 Scientix Nagykövetből áll. A Scientix nagykövetek olyan a világ bármely pontján élő tanárok, akik hajlandóak támogatni a Scientix terjesztését, valamint jó gyakorlatok és a pedagógiai szakmai tudás cseréjét a STEM-oktatás valamennyi érdekeltje között.
2 éve
STE(A)M IT “Integrated STEM Teaching” MOOC

STE(A)M IT “Integrated STEM Teaching” MOOC

A tavalyi, nagysikerű ‘Integrated STEM teaching’ MOOC visszatér - immár továbbfejlesztett formában! Innovatív pedagógiai módszerek segítségével emelje Ön is a tanítási gyakorlatát egy következő szintre! A kurzus során, hazai és nemzetközi tanárkollégáival integrált STEM óratervet készíthet és próbálhat ki a gyakorlatban.
2 éve
EU Codeweek online kurzus indul az EUN Academy-n!

EU Codeweek online kurzus indul az EUN Academy-n!

A digitalizáció fokozatosan átszövi életünk minden területét. Természetes, hogy ezzel együtt megnőtt az érdeklődés és igény a kódolás és a programozás osztálytermi használata iránt. Itt a remek lehetőség, hogy szeptemberben Ön is részt vegyen az EU Code Week Online Bootcamp MOOC -ján, és megtanulja, hogyan lehet ehhez a témához kapcsolódóan, új tanítási módszereket bevezetni az osztályterembe!
2 éve
A kutatásalapú tanulás az óvodában

A kutatásalapú tanulás az óvodában

Már lehet jelentkezni a European Schoolnet 2021. szeptember 6-án induló MOOC-jára. A tömeges nyílt oktatási kurzus a kutatásalapú tanulást veszi górcső alá gyakorlati tevékenységek beépítésével.
2 éve
567891011 / 128

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen