Olvass e-könyvet a héten!
2013/03/07 08:00
1328 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egyre gyakrabban látunk embereket különféle e-könyvolvasókkal a tömegközlekedési eszközökön utazva, váróteremben üldögélve, vagy a tavasz közeledtével parkokban, például. Itthon viszont még a nemzetközinél is fokozottabb a helyzet, kevés kiadó kevés könyve elérhető csak. Ezért (is) olvasson mindenki e-könyvet ezen a héten!

ebook-wide

A e-könyv hét kezdetei

Március 3. és 9. között van a "Read an E-Book Week", melyet először 2004-ben találhattunk meg a kiemelt események között - a Chase's Calendar of Events vette fel a naptárába. Ez az első lehetőség akkor kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen az ezredforduló környékén és az után még sem a nagyközönség, sem pedig a média nem nagyon tudta hová tenni az e-könyveket - utóbbi pedig azt is jelentette, hogy reklámozási, terjesztési lehetőségek közül sokkal nem élhettek a kiadók, írók.

Viszont az első "hivatalos" ünnep után az írók azt vették észre, hogy hirtelen felkéréseket kaptak a televíziók, rádiók reggeli műsoraiba beszélgetésekre, interjúkra, illetve például megjelenhettek a hét alkalmából könyvtárakban egy-egy reklám- vagy információs táblával.

Célok

A rendezvény honlapja szerint a nem meglepő célok között szerepel, hogy felhívják az érdeklődő olvasók figyelmét az újdonságokra, illetve mindazon előnyökre, melyet az e-könyvolvasás jelenthet. Természetesen a szervezők várják írók, kiadók, forgalmazók csatlakozását bármilyen rendezvénnyel, akcióval, kedvezménnyel.

A Magyarországon 2012-ben megalakult Egyesülés az E-könyvekért, mely idén már csatlakozott is a rendezvénysorozathoz, s tagjai közül többen ingyenes könyvekkel is jelentkeztek.

Az ingyenesen letölthető könyvek elérhetőek ide kattintva. A listában található regény, de szakkönyv is.

Ti olvastok e-könyvet? Milyen könyvolvasót használtok?

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen